Panettonet

Panettonet
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Panettonet

Panettone on italialainen, alunperin Milanon alueelta kotoisin oleva pullamainen kakku. Panettone muistuttaa muodoltaan samppanjapullon korkkia ja sitä valmistetaan joulun ja vuodenvaihteen tarjottavaksi. Se tarjoillaan kuuman juoman tai makean viinin kanssa.

Valmistusaika

Työaika
50 min
uunissa
15 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset12 kpl

12 kpl
2 dl
½ pkt (à 50 g)
hiivaa
1 dl
sokeria
¼ tl
suolaa
1
kananmuna
4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
keltaisia rusinoita
½ dl
sokeroitua appelsiininkuoripalaa
50 g

Kuorrutus

2 dl
tomusokeria
1 - 2 rkl
1 - 2 rkl
sokeroitua appelsiininkuoripalaa

Ohje

  1. Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, suola ja muna vatkaten. Lisää jauhot, rusinat, appelsiininkuoripalat sekä Oivariini taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  2. Voitele ja korppujauhota muffinipellin syvennykset. Jaa taikina syvennyksiin. Anna kohota 30 min vedottomassa paikassa liinan alla.
  3. Paista 200 asteessa n. 15 min.
  4. Jäähdytä panettonet ja irrota vuoasta. Sekoita mehua tomusokeriin; seos saa olla melko sakeaa, jotta se ei valu liikaa. Levitä seos veitsellä leivonnaisten pinnalle. Koristele appelsiininkuoripaloilla.
Vinkki

Vinkki

* Korvaa halutessasi tomusokerikuorrutus 1 purkillisella (200 g) Valio maustettua rahkaa vanilja tai sitruuna.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
268 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
49 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›