Panettonet

Panettonet

1 h 5 min
keskitaso
268 kcal / 100g
0
0

Panettone on italialainen, alunperin Milanon alueelta kotoisin oleva pullamainen kakku. Panettone muistuttaa muodoltaan samppanjapullon korkkia ja sitä valmistetaan joulun ja vuodenvaihteen tarjottavaksi. Se tarjoillaan kuuman juoman tai makean viinin kanssa.

Ainekset

12 kpl
2 dl
½ pkt (à 50 g)
hiivaa
1 dl
sokeria
¼ tl
suolaa
1
kananmuna
4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
keltaisia rusinoita
½ dl
sokeroitua appelsiininkuoripalaa
50 g

Kuorrutus

2 dl
tomusokeria
1 - 2 rkl
1 - 2 rkl
sokeroitua appelsiininkuoripalaa

Ohje

  1. Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, suola ja muna vatkaten. Lisää jauhot, rusinat, appelsiininkuoripalat sekä Oivariini taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  2. Voitele ja korppujauhota muffinipellin syvennykset. Jaa taikina syvennyksiin. Anna kohota 30 min vedottomassa paikassa liinan alla.
  3. Paista 200 asteessa n. 15 min.
  4. Jäähdytä panettonet ja irrota vuoasta. Sekoita mehua tomusokeriin; seos saa olla melko sakeaa, jotta se ei valu liikaa. Levitä seos veitsellä leivonnaisten pinnalle. Koristele appelsiininkuoripaloilla.

Vinkki

* Korvaa halutessasi tomusokerikuorrutus 1 purkillisella (200 g) Valio maustettua rahkaa vanilja tai sitruuna.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
268 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
49 g
Rasva
5 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
13 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)