Siirry sisältöön
Panettonet

Panettonet

Panettone on italialainen, alunperin Milanon alueelta kotoisin oleva pullamainen kakku. Panettone muistuttaa muodoltaan samppanjapullon korkkia ja sitä valmistetaan joulun ja vuodenvaihteen tarjottavaksi. Se tarjoillaan kuuman juoman tai makean viinin kanssa.

Panettonet

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 dl
    Valio appelsiinitäysmehu perinteistä
    Valio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
    Valio appelsiinitäysmehu 1 l perinteinen
  • ½ pkt (à 50 g) hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl keltaisia rusinoita
  • ½ dl sokeroitua appelsiininkuoripalaa
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Kuorrutus

  • 2 dl tomusokeria
  • 1-2 rkl
    Valio appelsiinitäysmehu perinteistä
    Valio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
    Valio appelsiinitäysmehu 1 l perinteinen
  • 1-2 rkl (17 g) sokeroitua appelsiininkuoripalaa

Ohje

  1. Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, suola ja muna vatkaten. Lisää jauhot, rusinat, appelsiininkuoripalat sekä Oivariini taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  2. Voitele ja korppujauhota muffinipellin syvennykset. Jaa taikina syvennyksiin. Anna kohota 30 min vedottomassa paikassa liinan alla.
  3. Paista 200 asteessa n. 15 min.
  4. Jäähdytä panettonet ja irrota vuoasta. Sekoita mehua tomusokeriin; seos saa olla melko sakeaa, jotta se ei valu liikaa. Levitä seos veitsellä leivonnaisten pinnalle. Koristele appelsiininkuoripaloilla.

Vinkki

Korvaa halutessasi tomusokerikuorrutus 1 purkillisella (200 g) Valio maustettua rahkaa vanilja tai sitruuna.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 285 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 52 g
Rasva 5,6 g
Tyydyttynyt rasva 0,9 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search