Appelsiinilotta

Appelsiinilotta

4 h 15 min
keskitaso
225 kcal / 100g
1
2

Appelsiinilotta on perinteinen jälkiruoka. Lotta valmistetaan esikuvansa Charlotan tapaan ylösalaisin kulhoon ja kumotaan ennen tarjoilua.

Ainekset

6 annosta
2
appelsiinia
1 ½
liivatelehteä
1 rasia (200 g)
1 rkl
sokeria
25 g
tummaa suklaata
2 dl

Ohje

  1. Kuori appelsiinit. Leikkaa toinen ohuiksi viipaleiksi. Ota toinen kalvottomiksi lohkoiksi ja leikkaa lohkot kolmeen osaan. Purista kalvoista irtoava mehu talteen. Poista siemenet
  2. Laita liivatelehdet kylmään, runsaaseen veteen pehmenemään n. 5 minuutiksi.
  3. Vuoraa pieni pyöreäpohjainen kulho tuorekelmulla. Aseta appelsiiniviipaleet kulhon pohjalle ja reunoille.
  4. Sekoita kulhossa tuorejuusto, appelsiinipalat, sokeri ja rouhittu suklaa.
  5. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoita seos tuorejuuston joukkoon.
  6. Vaahdota kerma. Lisää varovasti nostellen joukkoon.
  7. Kaada seos appelsiiniviipaleilla vuorattuun kulhoon. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Kumoa tarjoiluvadille.
  8. Koristele suklaarouheella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
225 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
18 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
36 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)