AURA punajuurikohokas

AURA punajuurikohokas

1 h 35 min
keskitaso
154 kcal / 100g
0
0

AURA juuston ja punajuuren liitto toimii erinomaisesti myös kohokkaassa. Kohokas sopii alkuruoaksi esim. salaatin kera. Tarjoa kohokas heti kypsentämisen jälkeen, ettei se lässähdä.

Ainekset

6 annosta
200 g
etikkapunajuuria
50 g
4 rkl
vehnäjauhoja
3 dl
4
keltuaista
¼ tl
mustapippurirouhetta
1 ½ tl
kuivattua basilikaa tai 1/2 dl hienonnettua persiljaa
½ pussia (à 150 g)
4
valkuaista

Ohje

  1. Voitele voilla 2,4 litran kohokasvuoka (tai uuninkestävät pienet vuoat, kupit tai lasit). Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Jos teet annoskohokkaita, kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Soseuta etikkapunajuuret sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi. Kiehauta jauhot voissa. Lisää maito koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Siirrä kattila liedeltä. Sekoita keltuaiset yksitellen joukkoon. Mausta pippurilla ja basilikalla tai persiljalla. Sekoita joukkoon punajuurisose ja AURA.
  3. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää kohokaspohjaan varovasti nostellen. Jaa seos vuokaan.
  4. Kypsennä uunin alimmalla tasolla iso vuoka 150 asteessa n. 1 t (tai pienet annoskohokkaat 180 asteessa 25 - 30 min vuoan koosta riippuen). Älä avaa uunia kypsentämisen aikana, etteivät kohokkaat laske. Nosta varovasti uunista.
  5. Tarjoa heti alku- tai illanistujaisruokana salaatin ja patongin kanssa.

Vinkki

Annoskohokkaiden määrä riippuu vuokien koosta. Pienikokoisia vuokia voi tarvita 10 - 12 kpl. Laita täytettä n. 3/4 vuoan tilavuudesta, jotta siihen jää kohoamisvaraa. Nosta annosvuoat uuniin ritilän päällä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
154 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
11 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
101 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)