Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

AURA punajuurikohokas

AURA juuston ja punajuuren liitto toimii erinomaisesti myös kohokkaassa. Kohokas sopii alkuruoaksi esim. salaatin kera. Tarjoa kohokas heti kypsentämisen jälkeen, ettei se lässähdä.

AURA punajuurikohokas
AURA punajuurikohokas

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g etikkapunajuuria
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 4 keltuaista
  • ¼ tl mustapippurirouhetta
  • 1½ tl kuivattua basilikaa
  • ½ pussia (à 150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto
  • 4 valkuaista

Ohje

  1. Voitele voilla 2,4 litran kohokasvuoka (tai uuninkestävät pienet vuoat, kupit tai lasit). Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Jos teet annoskohokkaita, kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Soseuta etikkapunajuuret sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi. Kiehauta jauhot voissa. Lisää maito koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Siirrä kattila liedeltä. Sekoita keltuaiset yksitellen joukkoon. Mausta pippurilla ja basilikalla tai persiljalla. Sekoita joukkoon punajuurisose ja AURA.
  3. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää kohokaspohjaan varovasti nostellen. Jaa seos vuokaan.
  4. Kypsennä uunin alimmalla tasolla iso vuoka 150 asteessa n. 1 t (tai pienet annoskohokkaat 180 asteessa 25 - 30 min vuoan koosta riippuen). Älä avaa uunia kypsentämisen aikana, etteivät kohokkaat laske. Nosta varovasti uunista.
  5. Tarjoa heti alku- tai illanistujaisruokana salaatin ja patongin kanssa.

Vinkki

Annoskohokkaiden määrä riippuu vuokien koosta. Pienikokoisia vuokia voi tarvita 10 - 12 kpl. Laita täytettä n. 3/4 vuoan tilavuudesta, jotta siihen jää kohoamisvaraa. Nosta annosvuoat uuniin ritilän päällä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 113 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 4,9 g
Rasva 8,2 g
Tyydyttynyt rasva 4,1 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search