Broileririsotto

Broileririsotto

40 min
helppo
123 kcal / 100g
8
11

Broileririsotto on sellaisenaan maukasta ruokaa arki-iltoihin tai viikonloppuun. Aito risottoriisi on pyöreäjyväistä ja kypsennettäessä se imee runsaasti nestettä muuttumatta puuromaiseksi. Risottoriisilajikkeita ovat esimerkiksi Carnaroli ja Arborio.

Ainekset

4 annosta
1 (160 g)
porkkana
2 - 3 (125 g)
salottisipulia
2 rkl
3 dl
risottoriisiä
n. 8 dl
kuumaa vettä
1 ½
kanaliemikuutiota
2 dl
n. 300 g
grillattua broilerin rintaleikettä (nahattomaksi ja luuttomaksi perattuna)
½ tl
sitruunapippuria
1 rkl
limettimehua
yhden
limetin kuori
½ prk (à 150 g)
100 g
parmesaania lastuina

Ohje

  1. Leikkaa porkkana aivan pieniksi kuutioiksi. Kuullota ne sekä hienonnetut salottisipulit ja riisi läpikuultaviksi voissa. Älä ruskista.
  2. Valmista kanaliemi: Kiehauta vesi ja liuota siihen liemikuutiot. Lisää liemestä n. 1/3 kattilaan riisin joukkoon. Keitä välillä sekoittaen, kunnes liemi on imeytynyt riisiin.
  3. Lisää liemi pienissä erissä sekä appelsiinitäysmehu. Sekoita välillä ja keitä hiljalleen, kunnes riisi alkaa pehmetä (n. 20 min), mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä.
  4. Lisää perattu broilerinliha pieninä kuutioina. Mausta risotto sitruunapippurilla, limettimehulla ja pestyn limetin ohuelti raastetulla pintakuorella.
  5. Lisää crème fraîche. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista suola.
  6. Lisää juusto lopuksi tai vasta annostelun yhteydessä. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
123 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
5 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
58 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (11)

ValioAnna Koekeittiöltä30.10.2018 kello 13:36
Hei, risoton voi toki pakastaa, mutta kannattaa satsata ilmatiiviiseen pussiin tai rasiaan, jotta se ei kuivuisi kovasti pakastamisen aikana.
Nimetön23.10.2018 kello 11:23
Tuli kyllä iso satsi hyvää ruokaa. Voikohan tätä laittaa pakkaseen?
akinnune10.3.2018 kello 16:48
Ei hassumpaa! Arkiruoaksi ehkä hieman keskivertoa työläämpi. Itse käytin maustamatonta kanaa, jonka paistoin pannulla, edes kuivamarinointi olisi kieltämättä tehnyt terää. Ilmeisesti reseptin ”1/3 liemestä riisin joukkoon” tarkoittaa riisi-porkkana-sipuli-seoksen joukkoon? Tätä ihmetteli hetken valmistusvaiheessa.