Broileririsotto

Broileririsotto

Broileririsotto on sellaisenaan maukasta ruokaa arki-iltoihin tai viikonloppuun. Aito risottoriisi on pyöreäjyväistä ja kypsennettäessä se imee runsaasti nestettä muuttumatta puuromaiseksi. Risottoriisilajikkeita ovat esimerkiksi Carnaroli ja Arborio.

40 min
helppo
123 kcal / 100g
12
13

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 (160 g)
porkkana
2 - 3 (125 g)
salottisipulia
2 rkl
3 dl
risottoriisiä
n. 8 dl
kuumaa vettä
1 ½
kanaliemikuutiota
2 dl
n. 300 g
grillattua broilerin rintaleikettä (nahattomaksi ja luuttomaksi perattuna)
½ tl
sitruunapippuria
1 rkl
limettimehua
yhden
limetin kuori
½ prk (à 150 g)
100 g
parmesaania lastuina

Ohje

  1. Leikkaa porkkana aivan pieniksi kuutioiksi. Kuullota ne sekä hienonnetut salottisipulit ja riisi läpikuultaviksi voissa. Älä ruskista.
  2. Valmista kanaliemi: Kiehauta vesi ja liuota siihen liemikuutiot. Lisää liemestä n. 1/3 kattilaan riisin joukkoon. Keitä välillä sekoittaen, kunnes liemi on imeytynyt riisiin.
  3. Lisää liemi pienissä erissä sekä appelsiinitäysmehu. Sekoita välillä ja keitä hiljalleen, kunnes riisi alkaa pehmetä (n. 20 min), mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä.
  4. Lisää perattu broilerinliha pieninä kuutioina. Mausta risotto sitruunapippurilla, limettimehulla ja pestyn limetin ohuelti raastetulla pintakuorella.
  5. Lisää crème fraîche. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista suola.
  6. Lisää juusto lopuksi tai vasta annostelun yhteydessä. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
123 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g
Kalsium
58 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)