Broileririsotto

Broileririsotto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Broileririsotto

Broileririsotto

Broileririsotto on sellaisenaan maukasta ruokaa arki-iltoihin tai viikonloppuun. Aito risottoriisi on pyöreäjyväistä ja kypsennettäessä se imee runsaasti nestettä muuttumatta puuromaiseksi. Risottoriisilajikkeita ovat esimerkiksi Carnaroli ja Arborio.

Valmistusaika

Työaika
40 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
1010 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 (160 g)
porkkana
2 - 3 (125 g)
salottisipulia
2 rkl
3 dl
risottoriisiä
n. 8 dl
kuumaa vettä
1 ½
kanaliemikuutiota
2 dl
n. 300 g
grillattua broilerin rintaleikettä (nahattomaksi ja luuttomaksi perattuna)
½ tl
sitruunapippuria
1 rkl
limettimehua
yhden
limetin kuori
½ prk (à 150 g)
100 g
parmesaania lastuina

Ohje

  1. Leikkaa porkkana aivan pieniksi kuutioiksi. Kuullota ne sekä hienonnetut salottisipulit ja riisi läpikuultaviksi voissa. Älä ruskista.
  2. Valmista kanaliemi: Kiehauta vesi ja liuota siihen liemikuutiot. Lisää liemestä n. 1/3 kattilaan riisin joukkoon. Keitä välillä sekoittaen, kunnes liemi on imeytynyt riisiin.
  3. Lisää liemi pienissä erissä sekä appelsiinitäysmehu. Sekoita välillä ja keitä hiljalleen, kunnes riisi alkaa pehmetä (n. 20 min), mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä.
  4. Lisää perattu broilerinliha pieninä kuutioina. Mausta risotto sitruunapippurilla, limettimehulla ja pestyn limetin ohuelti raastetulla pintakuorella.
  5. Lisää crème fraîche. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista suola.
  6. Lisää juusto lopuksi tai vasta annostelun yhteydessä. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
123 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.