Crêpes Hawaiji

Crêpes Hawaiji

Valmista letuille hedelmäinen ananaskastike ja nauti melonikuutioiden ja jäätelön kanssa. Maku tuo mieleen meren ja palmut, niin että voit melkein kuvitella olevasi lomalla.

1 h 20 min
keskitaso
112 kcal / 100g
0
0

Ainekset10 annosta

10 annosta

Taikina

3
kananmunaa
6 dl
Valio kevytmaitoa
tai Valio Eila® kevytmaitojuomaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa

Paistamiseen

Ananaskastike

5 dl
¾ dl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
50 g
Valio voita
tai Valio Eila® voita
½ dl
tummaa rommia

Tarjoiluun

pala (600 g)
makeaa melonia
1 l (laktoositonta)
vaniljajäätelöä

Ohje

  1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää taikinan muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota 30 min
  2. Valmista kastike: Mittaa kattilaan mehu, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Kun kastike kuplahtaa, nosta kattila levyltä. Lisää voi, anna sulaa. Vatkaa tasaiseksi. Mausta halutessasi rommilla. Kuori ja kuutioi meloni valmiiksi.
  3. Paista taikinasta ohukaisia pannulla Oivariini rasvassa. Pidä ne lämpiminä alumiinifolion alla.
  4. Kaada ohukaisille ananaskastiketta. Lisää annoksille melonikuutioita ja jäätelöä. Tarjoa heti.

Vinkki

* Valio Oivariini juokseva on laktoositonta. Korvaa tarvittaessa myös muut maitotuotteet laktoosittomilla vaihtoehdoilla.
Lisukkeeksi
Kookosohukaiset
1 h 20 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
112 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,3 g
Kalsium
64 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)