Marenki-ananaskakut

Marenki-ananaskakut

1 h 10 min
keskitaso
203 kcal / 100g
3
4

Kaunis marenkihuntu kruunaa leivokset. Marenki-ananaskakuissa valkoisen hunnun alta paljastuu maustettu rahkasta ja ananasmurskasta sekoitettu mehevä täyte..

Ainekset

8 annosta

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
¾ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 prk (200 g)
2 tlk (à 227/145 g)
ananasmurskaa
2 dl

Marenki

3
valkuaista
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon puuhaarukalla sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperille pellille.
  2. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa n. 7 min. Sirota leivinpaperille sokeria ja kumoa pohja sille. Irrota pohjapaperi.
  3. Yhdistä rahka ja vaniljasokeri. Valuta ananasmurska siivilässä, painele siitä kaikki irtoneste pois. Sekoita ananas rahkaan. Vaahdota kerma. Lisää rahkaseokseen.
  4. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Rullaa kääretortuksi. Leikkaa 8 - 10 annospalaksi. Nosta palat pystyyn uunipellille. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokerit joukkoon vähitellen. Valmis marenki on kiiltävää ja kuohkeaa ja pysyy kulhossa, kun sen kääntää ylösalaisin.
  5. Pursota tai levitä lusikalla marenki kääretorttupalojen päälle siten, että palat peittyvät kauttaaltaan. Nosta 230 asteeseen grillivastuksen alle hetkeksi, kunnes marengin pinta saa kauniin värin. Tarkkaile paistumista, ettei pinta pala.
  6. Siirrä kakut pois kuumalta uunipelliltä. Siirrä jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Tarjoa viilennettyinä kahvipöydässä tai jälkiruokana

Vinkki

Korvaa halutessasi sitruunarahka 1 purkillisella (250 g) Valio maitorahkaa. Lisää siihen 1 rkl sokeria

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
203 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
8 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
61 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)