
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 10 min
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- ¾ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
-
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa sitruunaValio maustettu rahka sitruuna sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
- 2 tlk (à 227/145 g) ananasmurskaa
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Marenki
- 3 valkuaista
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon puuhaarukalla sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperille pellille.
- Paista 225 asteessa uunin keskiosassa n. 7 min. Sirota leivinpaperille sokeria ja kumoa pohja sille. Irrota pohjapaperi.
- Yhdistä rahka ja vaniljasokeri. Valuta ananasmurska siivilässä, painele siitä kaikki irtoneste pois. Sekoita ananas rahkaan. Vaahdota kerma. Lisää rahkaseokseen.
- Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Rullaa kääretortuksi. Leikkaa 8 - 10 annospalaksi. Nosta palat pystyyn uunipellille. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokerit joukkoon vähitellen. Valmis marenki on kiiltävää ja kuohkeaa ja pysyy kulhossa, kun sen kääntää ylösalaisin.
- Pursota tai levitä lusikalla marenki kääretorttupalojen päälle siten, että palat peittyvät kauttaaltaan. Nosta 230 asteeseen grillivastuksen alle hetkeksi, kunnes marengin pinta saa kauniin värin. Tarkkaile paistumista, ettei pinta pala.
- Siirrä kakut pois kuumalta uunipelliltä. Siirrä jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Tarjoa viilennettyinä kahvipöydässä tai jälkiruokana
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
194 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
25,4 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4,3 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa