Siirry sisältöön
Marenki-ananaskakut

Marenki-ananaskakut

Kaunis marenkihuntu kruunaa leivokset. Marenki-ananaskakuissa valkoisen hunnun alta paljastuu maustettu rahkasta ja ananasmurskasta sekoitettu mehevä täyte..

Marenki-ananaskakut

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • ¾ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon puuhaarukalla sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperille pellille.
  2. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa n. 7 min. Sirota leivinpaperille sokeria ja kumoa pohja sille. Irrota pohjapaperi.
  3. Yhdistä rahka ja vaniljasokeri. Valuta ananasmurska siivilässä, painele siitä kaikki irtoneste pois. Sekoita ananas rahkaan. Vaahdota kerma. Lisää rahkaseokseen.
  4. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Rullaa kääretortuksi. Leikkaa 8 - 10 annospalaksi. Nosta palat pystyyn uunipellille. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokerit joukkoon vähitellen. Valmis marenki on kiiltävää ja kuohkeaa ja pysyy kulhossa, kun sen kääntää ylösalaisin.
  5. Pursota tai levitä lusikalla marenki kääretorttupalojen päälle siten, että palat peittyvät kauttaaltaan. Nosta 230 asteeseen grillivastuksen alle hetkeksi, kunnes marengin pinta saa kauniin värin. Tarkkaile paistumista, ettei pinta pala.
  6. Siirrä kakut pois kuumalta uunipelliltä. Siirrä jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Tarjoa viilennettyinä kahvipöydässä tai jälkiruokana

Vinkki

Korvaa halutessasi sitruunarahka 1 purkillisella (250 g) Valio maitorahkaa. Lisää siihen 1 rkl sokeria

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 194 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 25,4 g
Rasva 8 g
Tyydyttynyt rasva 4,3 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search