Joulupavlova

Joulupavlova

3 h
keskitaso
313 kcal / 100g
5
7

Joulun pavlova on kuin lumilyhty, jossa valkoiset marengit maistuvat jouluisella luumu-kanelimaulla. Yllätyksenä pohjalla on myös piparipalat. Saat ohjeesta helposti gluteenittoman jättämällä piparit pois.

Ainekset

10 annosta
6
valkuaista
3 ¾ dl (320 g)
sokeria
1 tl
väkiviinaetikkaa
1 rkl
maissitärkkelystä
25 g (ohuita)
piparkakkuja paloiteltuna
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
4 dl
n. 2 dl
kirsikkahilloa
tuoreita kirsikoita tai luumuja

Voiteluun

öljyä tai voita

Ohje

  1. Katso ensin Joulupavlovan valmistusvideo:
  2. Säädä uuni 100 asteeseen. Aseta ohuelti voideltu leivinpaperi uunipellille.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä samalla koko ajan vatkaten. Kun seos on kiiltävää, lisää etikka. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys. Sekoita tasaiseksi.
  4. Kätevimmin teet marengit pursotinpussilla. Laita vaahto pussiin ja leikkaa kärkeen ø 4 cm:n kokoinen aukko.
  5. Pursota leivinpaperille ensin ø 25 cm kokoinen pyöreä marenkikakkupohja. Painele päälle / upota osittain piparkakkupaloja. Pursota marenkipohjan päälle reunaa kiertämään pallomaisia kekoja vieri viereen.
  6. Pursota lisäksi samalle leivinpaperille reilunkokoisia marenkeja 18 - 20 kpl.
  7. Paista uunin keskitasolla 1 h 30 min - 2 h. Marenkikakkupohja saa jäädä sisältä hieman pehmeäksi, kun taas yksittäisten marenkien tulee olla kuivia ja rapsakoita.
  8. Siirrä jäähtynyt pohja kakkuvadille.
  9. Kokoa pavlova juuri ennen tarjoilua: Asettele marengit, rahka ja kermavaahto kerroksittain keoksi.
  10. Viimeistele hillolla. Koristele halutessasi tuoreilla kirsikoilla tai luumulohkoilla.
  11. VINKIT

  12. * Marengit voi tehdä viikkoja ennen tarjoilua. Ne säilyvät ilmavassa rasiassa huoneenlämmössä.
  13. ** Mausta rahka rommitilkkasella ja ripauksella sokeria.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
313 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
15 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
36 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)