
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
2 h
Yhteensä
3 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni100°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 6 valkuaista
- 320 g (3,75 dl) sokeria
- 1 tl väkiviinaetikkaa
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 25 g piparkakkuja (ohuita) paloiteltuna
-
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa luumu-kaneliValion maustettujen rahkojen kausimaku luumu-kaneli sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja…
-
4 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
- 2 dl kirsikkahilloa
- 0 kg tuoreita kirsikoita tai luumuja
Voiteluun
- 0 kg öljyä tai voita
Jaa resepti
Ohje
- Katso ensin Joulupavlovan valmistusvideo:
- Säädä uuni 100 asteeseen. Aseta ohuelti voideltu leivinpaperi uunipellille.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä samalla koko ajan vatkaten. Kun seos on kiiltävää, lisää etikka. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys. Sekoita tasaiseksi.
- Kätevimmin teet marengit pursotinpussilla. Laita vaahto pussiin ja leikkaa kärkeen ø 4 cm:n kokoinen aukko.
- Pursota leivinpaperille ensin ø 25 cm kokoinen pyöreä marenkikakkupohja. Painele päälle / upota osittain piparkakkupaloja. Pursota marenkipohjan päälle reunaa kiertämään pallomaisia kekoja vieri viereen.
- Pursota lisäksi samalle leivinpaperille reilunkokoisia marenkeja 18 - 20 kpl.
- Paista uunin keskitasolla 1 h 30 min - 2 h. Marenkikakkupohja saa jäädä sisältä hieman pehmeäksi, kun taas yksittäisten marenkien tulee olla kuivia ja rapsakoita.
- Siirrä jäähtynyt pohja kakkuvadille.
- Kokoa pavlova juuri ennen tarjoilua: Asettele marengit, rahka ja kermavaahto kerroksittain keoksi.
- Viimeistele hillolla. Koristele halutessasi tuoreilla kirsikoilla tai luumulohkoilla.
VINKIT
- Marengit voi tehdä viikkoja ennen tarjoilua. Ne säilyvät ilmavassa rasiassa huoneenlämmössä.
-
Mausta rahka rommitilkkasella ja ripauksella sokeria.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
248 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatti
31,3 g
Rasva
11,8 g
Tyydyttynyt rasva
6,8 g
Ravintokuitu
0,2 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tuoreita kirsikoita
- öljyä