Gluteeniton mantelitorttu

Gluteeniton mantelitorttu
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Gluteeniton mantelitorttu

Gluteeniton mantelitorttu

Mehevä ja samettisen pehmeä mantelikakku on luontaisesti gluteeniton herkku, joka maistuu kahvipöydässä. Kakku säilyy hyvin useamman päivän, joten tämä pieni leivonnainen sopii myös pienempiin juhlahetkiin.

Valmistusaika

Työaika
1 h
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
44 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
2 pkt (à 150 g)
mantelimassaa
3
kananmunaa
3 rkl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria

Päälle

2 dl
1 rkl
sokeria
2 rkl
mantelilikööriä tai limettimehua

Koristeeksi

½ dl
paahdettuja mantelilastuja

Ohje

  1. Voitele ja mantelijauhota pyöreä kakkuvuoka (Ø 20 cm) tai pingota leivinpaperi irtopohjavuoan poja ja reunan väliin.
  2. Hienonna mantelimassa monitoimikoneella. Lisää munat, anna koneen käydä edelleen. Lisää kuivat aineet seoksena. Käytä konetta vielä jonkin aikaa, kunnes taikina on tasaista ja kuohkeaa. Kaada taikina vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa n. 20 min. Jäähdytä hetken aikaa ja kumoa pohja esim. jalalliselle tarjoiluvadille.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. (Jos käytät mausteena limettimehua, jätä vaahto löysähköksi ennen sen lisäämistä, koska limettimehu sakeuttaa kermavaahtoa.) Lisää sokeri sekä likööri tai limettimehu. Levitä seos täysin jäähtyneelle pohjalle.
  5. Paahda mantelilastut kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä, jäähdytä.
  6. Koristele torttu mantelilastuilla.
Vinkki

Vinkki

Voit myös raastaa mantelimassan kartioraastinraudalla ja käyttää taikinan vatkaamiseen sähkövatkainta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
367 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
24 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.