Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Gluteeniton mantelitorttu

Mehevä ja samettisen pehmeä mantelikakku on luontaisesti gluteeniton herkku, joka maistuu kahvipöydässä. Kakku säilyy hyvin useamman päivän, joten tämä pieni leivonnainen sopii myös pienempiin juhlahetkiin.

Gluteeniton mantelitorttu
Gluteeniton mantelitorttu

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 pkt (300 g) mantelimassaa
  • 3 kananmunaa
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

Päälle

  • 2 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl mantelilikööriä tai limettimehua

Koristeeksi

  • ½ dl paahdettuja mantelilastuja

Ohje

  1. Voitele ja mantelijauhota pyöreä kakkuvuoka (Ø 20 cm) tai pingota leivinpaperi irtopohjavuoan poja ja reunan väliin.
  2. Hienonna mantelimassa monitoimikoneella. Lisää munat, anna koneen käydä edelleen. Lisää kuivat aineet seoksena. Käytä konetta vielä jonkin aikaa, kunnes taikina on tasaista ja kuohkeaa. Kaada taikina vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa n. 20 min. Jäähdytä hetken aikaa ja kumoa pohja esim. jalalliselle tarjoiluvadille.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. (Jos käytät mausteena limettimehua, jätä vaahto löysähköksi ennen sen lisäämistä, koska limettimehu sakeuttaa kermavaahtoa.) Lisää sokeri sekä likööri tai limettimehu. Levitä seos täysin jäähtyneelle pohjalle.
  5. Paahda mantelilastut kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä, jäähdytä.
  6. Koristele torttu mantelilastuilla.

Vinkki

Voit myös raastaa mantelimassan kartioraastinraudalla ja käyttää taikinan vatkaamiseen sähkövatkainta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 355 kcal
Proteiini 8,8 g
Hiilihydraatti 25,7 g
Rasva 23,5 g
Tyydyttynyt rasva 7 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search