
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
4 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 pkt (300 g) mantelimassaa
- 3 kananmunaa
- 3 rkl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
Päälle
-
2 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl mantelilikööriä tai limettimehua
Koristeeksi
- ½ dl paahdettuja mantelilastuja
Jaa resepti
Ohje
- Voitele ja mantelijauhota pyöreä kakkuvuoka (Ø 20 cm) tai pingota leivinpaperi irtopohjavuoan poja ja reunan väliin.
- Hienonna mantelimassa monitoimikoneella. Lisää munat, anna koneen käydä edelleen. Lisää kuivat aineet seoksena. Käytä konetta vielä jonkin aikaa, kunnes taikina on tasaista ja kuohkeaa. Kaada taikina vuokaan.
- Paista 175 asteessa n. 20 min. Jäähdytä hetken aikaa ja kumoa pohja esim. jalalliselle tarjoiluvadille.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. (Jos käytät mausteena limettimehua, jätä vaahto löysähköksi ennen sen lisäämistä, koska limettimehu sakeuttaa kermavaahtoa.) Lisää sokeri sekä likööri tai limettimehu. Levitä seos täysin jäähtyneelle pohjalle.
- Paahda mantelilastut kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä, jäähdytä.
- Koristele torttu mantelilastuilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
355 kcal
Proteiini
8,8 g
Hiilihydraatti
25,7 g
Rasva
23,5 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa