Gratinoidut vihersimpukat

Gratinoidut vihersimpukat

45 min
helppo
227 kcal / 100g
1
0

Gratinoidut vihersimpukat on herkullinen alkuruoka, joka herättää ruokahalun. Voit tarjota vihersimpukoita myös naposteluannoksena illanistujaisissa tai cocktailjuhlissa.

Ainekset

4 annosta
500 g
vihersimpukoita
sormisuolaa

Täyte

n. 200 g
vaaleaa paahtoleipää
100 g
3
valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 pkt (100 g)
serranokinkkua hienonnettuna
¼
punaista chilipalkoa hienonnettuna
1 rkl
tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 pussi (150 g)
1 rkl
limemehua

Ohje

  1. Sulata ja valuta simpukat hyvin.
  2. Irrota simpukan liha kuorista ja asettele se takaisin simpukan alakuoren päälle. Mausta suolalla.
  3. Täyte

  4. Paahda leipä ja hienonna.
  5. Lisää kaikki muut aineet joukkoon. Voit halutessasi yhdistää ja hienontaa kaikki aineet monitoimikoneessa.
  6. Asettele simpukat uunipellille ja lisää täyte niiden päälle.
  7. Kypsennä uunin keskiosassa n. 15 min tai kunnes täyte on saanut kauniin värin.
  8. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
227 kcal
Proteiini
14 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
14 g
Suola
1,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
157 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)