Gratinoitu leipävuoka

Gratinoitu leipävuoka
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Gratinoitu leipävuoka

Gratinoitu leipävuoka

Uunissa gratinoitu leipävuoka on hauska, ruokaisampi lisäke vaikka sosekeittojen kanssa tarjoiltuna.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
10 min
Yhteensä
35 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
6 viipaletta
paahtoleipää

Jauheliha-tomaattiseos

250 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 (140 g)
sipuli
1
valkosipulin kynsi
1 tlk (70 g)
tomaattipyreetä
mustapippuria myllystä
1 prk (2,5 dl)
½ rkl
yrttisekoitusta

Pinnalle

1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Aseta leipäviipaleet ison, suorakaiteen mallisen, voidellun uunivuoan pohjalle.
  2. Paahda jauhelihaa pinnoitetussa pannussa. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Paista, kunnes sipulit pehmenevät.
  3. Sekoita joukkoon tomaattisose ja mustapippuri. Lisää maustettu ruokakerma ja keitä niin kauan, että seos muuttuu paksuhkoksi kastikkeeksi. Lisää lopuksi yrttiseos.
  4. Levitä jauhelihaseos tasaisesti leipien päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  5. Gratinoi uunissa 225 asteessa n. 10 min tai kunnes juusto on saanut kauniin värin.
  6. Tarjoa sellaisenaan iltapalana tai esim. sosekeittojen kanssa ateriana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
152 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.