Gratinoitu leipävuoka

Gratinoitu leipävuoka

Uunissa gratinoitu leipävuoka on hauska, ruokaisampi lisäke vaikka sosekeittojen kanssa tarjoiltuna.

35 min
keskitaso
152 kcal / 100g
0
0

Ainekset4 annosta

4 annosta
6 viipaletta
paahtoleipää

Jauheliha-tomaattiseos

250 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 (140 g)
sipuli
1
valkosipulin kynsi
1 tlk (70 g)
tomaattipyreetä
mustapippuria myllystä
1 prk (2,5 dl)
½ rkl
yrttisekoitusta

Pinnalle

1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Aseta leipäviipaleet ison, suorakaiteen mallisen, voidellun uunivuoan pohjalle.
  2. Paahda jauhelihaa pinnoitetussa pannussa. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Paista, kunnes sipulit pehmenevät.
  3. Sekoita joukkoon tomaattisose ja mustapippuri. Lisää maustettu ruokakerma ja keitä niin kauan, että seos muuttuu paksuhkoksi kastikkeeksi. Lisää lopuksi yrttiseos.
  4. Levitä jauhelihaseos tasaisesti leipien päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  5. Gratinoi uunissa 225 asteessa n. 10 min tai kunnes juusto on saanut kauniin värin.
  6. Tarjoa sellaisenaan iltapalana tai esim. sosekeittojen kanssa ateriana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
152 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g
Kalsium
150 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)