Kahden kaalin jauhelihapaistos

Kahden kaalin jauhelihapaistos

50 min
keskitaso
63 kcal / 100g
12
19

Herkullinen kukkakaalista, parsakaalista ja jauhelihasta valmistettu paistos on täyttävää ruokaa sellaisenaan.

Ainekset

4 annosta
1 (n. 1 kg)
kukkakaalia
300 g
parsakaalia
10 dl
vettä
1 tl
suolaa
1 rkl
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 iso
sipuli
½ tl
suolaa
½ tl
jauhettua mustapippuria
2 dl
½ palaa (à 350 g)

Ohje

  1. Keitä paloitellut kukkakaalit ja parsakaalin varret suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi, n. 5 min. Lisää parsakaalin kukinnot ja keitä n. 3 min. Valuta kasvikset siivilässä ja siirrä voideltuun uunivuokaan.
  2. Kuumenna Oivariini paistinpannussa. Paista siinä jauheliha ja hienonnettu sipuli.
  3. Mausta. Lisää ruokakerma ja puolet juustoraasteesta. Kaada lihaseos vuokaan ja nosta kaaleja hieman näkyviin.
  4. Paista 225 asteessa 15 min. Lisää loppu juustoraaste ja kuorruta 5 - 10 min.

Vinkki

* Käytä tuoreiden kasvisten sijaan pakastettua kukka- ja parsakaalia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
63 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
4 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
67 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)