Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kahden kaalin jauhelihapaistos

Herkullinen kukkakaalista, parsakaalista ja jauhelihasta valmistettu paistos on täyttävää ruokaa sellaisenaan.

Kahden kaalin jauhelihapaistos
Kahden kaalin jauhelihapaistos

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (n. 1 kg) kukkakaalia
  • 300 g parsakaalia
  • 10 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 2 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • ½ palaa (à 350 g)
    Valio Polar® Täyteläinen juustoa raastettuna
    Valio Polar® Täyteläinen on luonteikas juusto, jossa emmentalille tyypilliset pähkinäiset vivahteet yhdistyvät goudan täyteläisyyteen. Se…
    Valio Polar® Täyteläinen e350 g

Ohje

  1. Keitä paloitellut kukkakaalit ja parsakaalin varret suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi, n. 5 min. Lisää parsakaalin kukinnot ja keitä n. 3 min. Valuta kasvikset siivilässä ja siirrä voideltuun uunivuokaan.
  2. Kuumenna Oivariini paistinpannussa. Paista siinä jauheliha ja hienonnettu sipuli.
  3. Mausta. Lisää ruokakerma ja puolet juustoraasteesta. Kaada lihaseos vuokaan ja nosta kaaleja hieman näkyviin.
  4. Paista 225 asteessa 15 min. Lisää loppu juustoraaste ja kuorruta 5 - 10 min.

Vinkki

Käytä tuoreiden kasvisten sijaan pakastettua kukka- ja parsakaalia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 67 kcal
Proteiini 5,3 g
Hiilihydraatti 1,3 g
Rasva 4,4 g
Tyydyttynyt rasva 2,2 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search