Bataatti-jauhelihalaatikko

Bataatti-jauhelihalaatikko

Kokeile jauhelihan seuraksi uuniruokaan raejuustoa sekä tärkkelyspitoista, makeaa bataattia.

1 h 30 min
keskitaso
98 kcal / 100g
10
8

Ainekset5 annosta

5 annosta
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 (180 g)
iso sipuli
1 rkl
½ tl
suolaa
1 tl
sitruunapippuria
2-3 (1 kg)
bataattia
150 g (3 dl)
1 prk (200 g)
4 dl
3
kananmunaa
1 tl
suolaa

Ohje

  1. Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli rasvassa pannulla. Mausta.
  2. Kuori bataatit ja leikkaa pienehköiksi suikaleiksi. Laita tilavaan, laakeaan uunivuokaan jauheliha-sipuliseos, bataattisuikaleet, juustoraaste (säästä vähän raastetta pinnalle) ja raejuusto. Sekoita, että ainekset ovat tasaisesti. Vatkaa munat ja maito keskenään. Mausta suolalla. Kaada munamaito vuokaan. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle.
  3. Kypsennä 200 asteessa ensin 30 min. Painele ruokaa lastalla, ettei pinta kuivu. Paista vielä 20 - 30 min tai kunnes bataatit tuntuvat kypsiltä. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
98 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Kalsium
95 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)