Halva-puolukkatorttu

Halva-puolukkatorttu

35 min
keskitaso
217 kcal / 100g
1
2

Seesaminsiemenistä valmistettu halva on oiva makupari hapokkaalle puolukalle. Maista ja ylläty!

Ainekset

12 annosta
4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
¾ dl
vehnäjauhoja
3 rkl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

2 dl
puolukoita
3 rkl
sokeria
70 - 100 g
halvaa
1 prk (250 g)
1 dl

Päälle

1 dl
½ tl
vaniljasokeria
1 dl
puolukoita

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahdon joukkoon samalla sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.
  2. Paista 225 asteessa 7 - 8 min. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
  3. Soseuta puolukat, lisää sokeri ja hienonna halva. Yhdistä täytteen aineet keskenään ja levitä pohjalle. Kääri rullaksi leivinpaperin avulla, jätä saumapuoli alle. Nosta tarjoiluastiaan.
  4. Kuorruta maustetulla kermavaahdolla. Koristele puolukoilla ja murennetulla halvalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
217 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
10 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
134 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

ValioAnna Koekeittiöltä21.12.2015 kello 13:20
Hei, tässä ohjeessa kermaa ei ole vatkattu vaan sen tarkoitus on notkistaa täytettä.
Nimetön16.11.2015 kello 13:55
Eikö täytteen kuohukermaa vatkata ollenkaan?