Helppo marjapiirakka

Helppo marjapiirakka

Piimätaikinasta syntyy kuohkea pohja helppotekoiselle piirakalle. Voit muunnella sitä vuodenajan mukaan marja-, omena- tai raparperipiirakaksi. Tästä ohjeesta tulee uunipannullinen piirakkaa, puolita annos, jos käytät pyöreää piirasvuokaa.

Ainekset20 annosta

20 annosta
4 dl
4 dl
sokeria
1 ½ dl
6 ½ dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
6 - 8 dl
kauden marjoja , esim. mustikoita ja/tai vadelmia

Tarjoiluun

1 prk (2,5 dl)

Ohje

  1. Aloita piirakan valmistaminen sekoittamalla piimä, sokeri, Oivariini, jauhot ja leivinjauhe.
  2. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperille. Ripottele marjat pinnalle.
  3. Paista uunin keski- / alaosassa 200 asteessa 20 - 25 min tai kunnes kypsä. Sihtaa halutessasi jäähtyneelle piirakalle hiukan tomusokeria.
  4. Tarjoa marjapiirakka vaahdotetun vaniljakastikkeen kera.
  5. RAPARPERIPIIRAKKA

  6. Korvaa marjat raparperilla. Pehmitä 1 1/2 l raparperipaloja + 2 dl sokeria ensin laakeassa astiassa mikrossa 5 - 8 min. Valuta ylimääräinen neste pois ja käytä esim. kiisseliin tai mehuna. Lisää raparperi pohjataikinan päälle.
  7. OMENAPIIRAKKA

  8. Esikypsennä 1 - 1 1/2 l omenapaloja mikrossa samaan tapaan kuin raparpereita. Käytä sokeria tarpeen mukaan. Ripota päälle hiukan kanelia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
240 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
121 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)