Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Yhteensä
35 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
3.93
tähteä viidestä
14 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
4 dl
Valio Eila® piimääValio Eila® laktoositon rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta hapattamalla. Rasvaton piimä sopii ruoka- tai…
- 4 dl sokeria
-
1½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 6½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
- 6-8 dl (330 g) kauden marjoja
Tarjoiluun
-
1 prk (2,5 dl)
Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%Valio Keittiön vaahtoutuva vaniljakastike on lempeän vaniljainen jälkiruokakastike, joka maistuu herkulliselta kuohkeaksi vaahdotettuna esimerkiksi leivonnaisten…
Jaa resepti
Ohje
- Aloita piirakan valmistaminen sekoittamalla piimä, sokeri, Oivariini, jauhot ja leivinjauhe.
- Kaada taikina uunipannulle leivinpaperille. Ripottele marjat pinnalle.
- Paista uunin keski- / alaosassa 200 asteessa 20 - 25 min tai kunnes kypsä. Sihtaa halutessasi jäähtyneelle piirakalle hiukan tomusokeria.
- Tarjoa marjapiirakka vaahdotetun vaniljakastikkeen kera.
RAPARPERIPIIRAKKA
- Korvaa marjat raparperilla. Pehmitä 1 1/2 l raparperipaloja + 2 dl sokeria ensin laakeassa astiassa mikrossa 5 - 8 min. Valuta ylimääräinen neste pois ja käytä esim. kiisseliin tai mehuna. Lisää raparperi pohjataikinan päälle.
OMENAPIIRAKKA
- Esikypsennä 1 - 1 1/2 l omenapaloja mikrossa samaan tapaan kuin raparpereita. Käytä sokeria tarpeen mukaan. Ripota päälle hiukan kanelia.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
248 kcal
Proteiini
4,1 g
Hiilihydraatti
38,7 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
2,2 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.