
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
55 min
Yhteensä
1 h 25 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
2½ dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 25 g hiivaa
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1½ tl kardemummaa
- ½ tl suolaa
- 7½ dl vehnäjauhoja
-
75 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Voiteluun
- 1 kananmuna
Täyte
-
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa Irish cream & coffeeValio maustettu rahka Irish cream & coffee sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat…
-
½ dl
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 1 dl sokeria
-
50 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl mantelilastuja
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon, sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Lisää vähitellen loput jauhot ja sulatettu voi taikinaan. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Vaivaa taikina. Jaa 15 osaan ja pyöritä pulliksi. Käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Nosta kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle ja kohota hyvin liinan alla.
- Paina pullien keskelle syvennys voimakkaasti esim. pienen juomalasin pohjalla painaen. Voitele reunat kananmunalla.
- Jaa rahka pullien syvennyksiin. Kiehauta kerma, sokeri, voi ja vehnäjauhot kattilassa. Lisää joukkoon mantelilastut. Jaa seos rahkan päälle.
- Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 10 min.

Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
326 kcal
Proteiini
8,9 g
Hiilihydraatti
36,4 g
Rasva
15,5 g
Tyydyttynyt rasva
5,6 g
Ravintokuitu
2,7 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa