Irish cream toscapullat

Irish cream toscapullat

Tuore pulla on monien mielestä vastustamaton leivonnainen. Tällä kertaa pullien täytteessä maistuu herkullinen yhdistelmä maustettua rahkaa ja rapeaa mantelitoscaa.

1 h 25 min
keskitaso
304 kcal / 100g
0
5

Ainekset15 pullaa

15 pullaa
2 ½ dl
25 g
hiivaa
1
kananmuna
1 dl
sokeria
1 ½ tl
kardemummaa
½ tl
suolaa
7 ½ dl
vehnäjauhoja
75 g

Voiteluun

1
kananmuna

Täyte

1 prk (200 g)
½ dl
1 dl
sokeria
50 g
1 rkl
vehnäjauhoja
3 dl
mantelilastuja

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon, sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot ja sulatettu voi taikinaan. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Vaivaa taikina. Jaa 15 osaan ja pyöritä pulliksi. Käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Nosta kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle ja kohota hyvin liinan alla.
  4. Paina pullien keskelle syvennys voimakkaasti esim. pienen juomalasin pohjalla painaen. Voitele reunat kananmunalla.
    Paina pullien keskelle syvennys voimakkaasti esim. pienen juomalasin pohjalla painaen. Voitele reunat kananmunalla.
  5. Jaa rahka pullien syvennyksiin. Kiehauta kerma, sokeri, voi ja vehnäjauhot kattilassa. Lisää joukkoon mantelilastut. Jaa seos rahkan päälle.
  6. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 10 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
304 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g
Kalsium
47 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›