Irish cream toscapullat

Irish cream toscapullat
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Irish cream toscapullat

Irish cream toscapullat

Tuore pulla on monien mielestä vastustamaton leivonnainen. Tällä kertaa pullien täytteessä maistuu herkullinen yhdistelmä maustettua rahkaa ja rapeaa mantelitoscaa.

Valmistusaika

Työaika
30 min
kohotus
45 min
uunissa / pellillinen
10 min
Yhteensä
1 h 25 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
11 arvostelu

Ainekset15 pullaa

15 pullaa
2 ½ dl
25 g
hiivaa
1
kananmuna
1 dl
sokeria
1 ½ tl
kardemummaa
½ tl
suolaa
7 ½ dl
vehnäjauhoja
75 g

Voiteluun

1
kananmuna

Täyte

1 prk (200 g)
½ dl
1 dl
sokeria
50 g
1 rkl
vehnäjauhoja
3 dl
mantelilastuja

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon, sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot ja sulatettu voi taikinaan. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Vaivaa taikina. Jaa 15 osaan ja pyöritä pulliksi. Käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Nosta kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle ja kohota hyvin liinan alla.
  4. Paina pullien keskelle syvennys voimakkaasti esim. pienen juomalasin pohjalla painaen. Voitele reunat kananmunalla.
    Paina pullien keskelle syvennys voimakkaasti esim. pienen juomalasin pohjalla painaen. Voitele reunat kananmunalla.
  5. Jaa rahka pullien syvennyksiin. Kiehauta kerma, sokeri, voi ja vehnäjauhot kattilassa. Lisää joukkoon mantelilastut. Jaa seos rahkan päälle.
  6. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 10 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
304 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.