Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juusto-sienilasagne

Hieman erilainen kasvislasagne syntyy sienistä, kasviksista ja sulatejuustokastikkeesta.

Juusto-sienilasagne
Juusto-sienilasagne

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 9 lasagnelevyä

Sienikastike

  • 200 g herkkusieniä tai metsäsieniä
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 iso sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 l
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 pkt (250 g)
    Valio Koskenlaskija® voimakas sulatejuustoa
    Valio Koskenlaskija® sulatejuusto on klassikko, jonka voimakkaan juustoisella maulla on ollut vahva vaikutus jo vuodesta…
    Valio Koskenlaskija® e250 g voimakas sulatejuusto laktoositon
  • 1 kasvisliemikuutio
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • 1 (400 g) kesäkurpitsa

Ohje

  1. Paista hienonnettuja sieniä teflonkattilassa miedolla lämmöllä, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.
  2. Lisää Oivariini ja kuullota siinä hienonnetut sipulit. Lisää jauhot, sekoita. Lisää maito ja kuutioitu juusto. Sekoita kuumentaen, kunnes juusto on sulanut. Mausta liemikuutiolla, pippurilla ja suolalla.
  3. Pese ja kuutioi kesäkurpitsa.
  4. Levitä kastiketta uunivuoan pohjalle ja lado päälle kerros lasagnelevyjä ja kesäkurpitsakuutioita. Tee loput kerrokset samoin, laita päällimmäiseksi kastiketta
  5. Kypsennä 175 asteessa 45 min. Tarjoa salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 98 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 9,9 g
Rasva 4 g
Tyydyttynyt rasva 2 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search