Juustoa ja mantelisiirappia

Juustoa ja mantelisiirappia
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Juustoa ja mantelisiirappia

Juustoa ja mantelisiirappia

Itse valmistettu, makea mantelisiirappi on tyylikäs lisäke juustotarjottimelle.

Valmistusaika

Työaika
20 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
1 pkt (245 g)
200 g
Brie juustoa

Mantelisiirappi (n. 3 dl)

¾ dl
sokeria
1 ½ dl
kuorittuja manteleita
1 ½ dl
saksanpähkinöitä
1 dl
1 dl
vaahterasiirappia tai hunajaa

Tarjoiluun

omenaa ja/tai viinirypäleitä
patonkia tai voileipäkeksejä

Ohje

  1. Valmista ensin mantelisiirappi: Sulata sokeri teräskattilassa ja anna paahtua kauniin vaaleanruskeaksi. Varo, ettei sokeri pala. Nosta kattila levyltä.
  2. Sekoita sulaan sokeriin karkeasti rouhitut mantelit ja pähkinät. Lisää omenatäysmehu ja vaahterasiirappi. Keitä 4 - 5 min.
  3. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Siirappi sakenee jäähtyessään
  4. Tarjoa mantelisiirappia juustojen ja hedelmien sekä patongin kanssa
Vinkki

Vinkki

*Ota juustot huoneenlämpöön n. 1 tunti ennen tarjoilua. *Mantelisiirapin voi tehdä etukäteen. Se säilyy jääkaapissa säilytettynä n. 1 - 2 viikkoa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
390 kcal
Proteiini
18 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
27 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›