Juustoa ja mantelisiirappia

Juustoa ja mantelisiirappia

20 min
helppo
390 kcal / 100g
0
0

Itse valmistettu, makea mantelisiirappi on tyylikäs lisäke juustotarjottimelle.

Ainekset

8 annosta
1 pkt (245 g)
200 g
Brie juustoa

Mantelisiirappi (n. 3 dl)

¾ dl
sokeria
1 ½ dl
kuorittuja manteleita
1 ½ dl
saksanpähkinöitä
1 dl
1 dl
vaahterasiirappia tai hunajaa

Tarjoiluun

omenaa ja/tai viinirypäleitä
patonkia tai voileipäkeksejä

Ohje

  1. Valmista ensin mantelisiirappi: Sulata sokeri teräskattilassa ja anna paahtua kauniin vaaleanruskeaksi. Varo, ettei sokeri pala. Nosta kattila levyltä.
  2. Sekoita sulaan sokeriin karkeasti rouhitut mantelit ja pähkinät. Lisää omenatäysmehu ja vaahterasiirappi. Keitä 4 - 5 min.
  3. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Siirappi sakenee jäähtyessään
  4. Tarjoa mantelisiirappia juustojen ja hedelmien sekä patongin kanssa

Vinkki

*Ota juustot huoneenlämpöön n. 1 tunti ennen tarjoilua. *Mantelisiirapin voi tehdä etukäteen. Se säilyy jääkaapissa säilytettynä n. 1 - 2 viikkoa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
390 kcal
Proteiini
18 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
27 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
397 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)