Juustokukko

Juustokukko
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Juustokukko

Juustokukon juuret ovat suomalaisissa perinneruoissa. Se sopii hyvin tarjottavaksi vihreän salaatin kera.

Valmistusaika

Työaika
40 min
vetäytyminen
20 min
uunissa
40 min
Yhteensä
1 h 40 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta

Taikina

200 g
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 rasia (200 g)

Täyte

2 rkl
2 - 3 (300 g)
sipulia
1 tlk (315/160 g)
sienikuutioita miedossa suolaliemessä
¼ tl
jauhettua mustapippuria
1 pussi (200 g)
pakasteparsakaalia
2 dl
3
kananmunaa
1 pussi (150 g)
¼ tl
suolaa

Ohje

  1. Sekoita pehmeä voi ja vehnäjauho-leivinjauheseos keskenään. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
  2. Ota 1/3 taikinasta ja kääri kelmuun, laita kylmään kovettumaan. Painele loppu taikina pyöreään uunivuoan (Ø 23 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Paista hienonnettuja sipuleita rasvassa paistokasarissa niin kauan, että pehmenevät. Lisää valutetut sienet ja hieman pilkotut parsakaalit. Paista hetki. Ota kasari pois liedeltä.
  4. Lisää loput täytteen ainekset ja sekoita. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle.
  5. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 30 min.
  6. Ota loppu taikina kylmästä ja taputtele tai kauli siitä vuoan kokoinen levy. Nosta levy puoli tuntia uunissa olleen paistoksen päälle. Leikkaa kanteen saksilla reiluja "suomuja". Näin höyry pääsee ulos.
  7. Nosta uunin lämpötilaa 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä n. 10 min tai kunnes kansi on saanut kauniin kullankeltaisen värin.
  8. Anna kukon vetäytyä n. 20 min uunista ottamisen jälkeen. Tarjoa iltapalana vihreän salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
204 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›