Juustokukko

Juustokukko

1 h 40 min
keskitaso
203 kcal / 100g
0
0

Juustokukon juuret ovat suomalaisissa perinneruoissa. Se sopii hyvin tarjottavaksi vihreän salaatin kera.

Ainekset

6 annosta

Taikina

200 g
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 rasia (200 g)

Täyte

2 rkl
2 - 3 (300 g)
sipulia
1 tlk (315/160 g)
sienikuutioita miedossa suolaliemessä
¼ tl
jauhettua mustapippuria
1 pussi (200 g)
pakasteparsakaalia
2 dl
3
kananmunaa
1 pussi (150 g)
¼ tl
suolaa

Ohje

  1. Sekoita pehmeä voi ja vehnäjauho-leivinjauheseos keskenään. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
  2. Ota 1/3 taikinasta ja kääri kelmuun, laita kylmään kovettumaan. Painele loppu taikina pyöreään uunivuoan (Ø 23 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Paista hienonnettuja sipuleita rasvassa paistokasarissa niin kauan, että pehmenevät. Lisää valutetut sienet ja hieman pilkotut parsakaalit. Paista hetki. Ota kasari pois liedeltä.
  4. Lisää loput täytteen ainekset ja sekoita. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle.
  5. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 30 min.
  6. Ota loppu taikina kylmästä ja taputtele tai kauli siitä vuoan kokoinen levy. Nosta levy puoli tuntia uunissa olleen paistoksen päälle. Leikkaa kanteen saksilla reiluja "suomuja". Näin höyry pääsee ulos.
  7. Nosta uunin lämpötilaa 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä n. 10 min tai kunnes kansi on saanut kauniin kullankeltaisen värin.
  8. Anna kukon vetäytyä n. 20 min uunista ottamisen jälkeen. Tarjoa iltapalana vihreän salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
203 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
15 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
116 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)