
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoaValio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
Täyte
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 2-3 (300 g) sipulia
- 1 tlk (315/160 g) sienikuutioita miedossa suolaliemessä
- ¼ tl jauhettua mustapippuria
- 1 pussi (200 g) pakasteparsakaalia
-
2 dl
Valio ruokakermaaLaktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
- 3 kananmunaa
-
1 pussi (150 g)
Valio Emmental raastettaValio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
- ¼ tl suolaa
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita pehmeä voi ja vehnäjauho-leivinjauheseos keskenään. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
- Ota 1/3 taikinasta ja kääri kelmuun, laita kylmään kovettumaan. Painele loppu taikina pyöreään uunivuoan (Ø 23 cm) pohjalle ja reunoille.
- Paista hienonnettuja sipuleita rasvassa paistokasarissa niin kauan, että pehmenevät. Lisää valutetut sienet ja hieman pilkotut parsakaalit. Paista hetki. Ota kasari pois liedeltä.
- Lisää loput täytteen ainekset ja sekoita. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle.
- Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 30 min.
- Ota loppu taikina kylmästä ja taputtele tai kauli siitä vuoan kokoinen levy. Nosta levy puoli tuntia uunissa olleen paistoksen päälle. Leikkaa kanteen saksilla reiluja "suomuja". Näin höyry pääsee ulos.
- Nosta uunin lämpötilaa 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä n. 10 min tai kunnes kansi on saanut kauniin kullankeltaisen värin.
- Anna kukon vetäytyä n. 20 min uunista ottamisen jälkeen. Tarjoa iltapalana vihreän salaatin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
216 kcal
Proteiini
6,6 g
Hiilihydraatti
12 g
Rasva
15,6 g
Tyydyttynyt rasva
8,3 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa