Siirry sisältöön
Juustokukko

Juustokukko

Juustokukon juuret ovat suomalaisissa perinneruoissa. Se sopii hyvin tarjottavaksi vihreän salaatin kera.

Juustokukko

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
    Valio Viola® kevyt e200 g ruohosipuli tuorejuusto laktoositon

Täyte

  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2-3  (300 g) sipulia
  • 1 tlk (315/160 g) sienikuutioita miedossa suolaliemessä
  • ¼ tl jauhettua mustapippuria
  • 1 pussi (200 g) pakasteparsakaalia
  • 2 dl
    Valio ruokakermaa
    Laktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
    Valio ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 3 kananmunaa
  • 1 pussi (150 g)
    Valio Emmental raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)
  • ¼ tl suolaa

Ohje

  1. Sekoita pehmeä voi ja vehnäjauho-leivinjauheseos keskenään. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
  2. Ota 1/3 taikinasta ja kääri kelmuun, laita kylmään kovettumaan. Painele loppu taikina pyöreään uunivuoan (Ø 23 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Paista hienonnettuja sipuleita rasvassa paistokasarissa niin kauan, että pehmenevät. Lisää valutetut sienet ja hieman pilkotut parsakaalit. Paista hetki. Ota kasari pois liedeltä.
  4. Lisää loput täytteen ainekset ja sekoita. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle.
  5. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 30 min.
  6. Ota loppu taikina kylmästä ja taputtele tai kauli siitä vuoan kokoinen levy. Nosta levy puoli tuntia uunissa olleen paistoksen päälle. Leikkaa kanteen saksilla reiluja "suomuja". Näin höyry pääsee ulos.
  7. Nosta uunin lämpötilaa 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä n. 10 min tai kunnes kansi on saanut kauniin kullankeltaisen värin.
  8. Anna kukon vetäytyä n. 20 min uunista ottamisen jälkeen. Tarjoa iltapalana vihreän salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 216 kcal
Proteiini 6,6 g
Hiilihydraatti 12 g
Rasva 15,6 g
Tyydyttynyt rasva 8,3 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search