Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
25 min
Yhteensä
1 h 25 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 (180 g) iso sipuli
- 1 puolikas (150 g) tuoretta fenkolia
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 600 g nahatonta kalafileetä, esim. hauki, ahven tai kirjolohi
-
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa Kolme sipuliaLaktoositon Valio ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
- ¾ dl korppujauhoja
- 2 kananmunaa
- 1 tl suolaa, esim. Maldon
- 1½ rkl sitruunamehua
- 1 tl sitruunapippuria
Raitaan
- 150 g kylmäsavulohta
Savukermakastike
- 3 dl vettä
-
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa Kippari®Laktoositon Valio ruokakerma Kippari® sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta ja…
- ½ puolikas kalaliemikuutiota
- 2 rkl vaaleaa suurustejauhetta, esim. Maizena
- 2 tl tomaattipyreetä
- 1 rkl tilliä
Jaa resepti
Ohje
- Hienonna sipuli ja fenkoli. Kuullota rasvassa pannulla. Jäähdytä.
- Poista kalasta isot ruodot. Jauha kala monitoimikoneella tai lihamyllyllä kahdessa erässä hyvin hienoksi. Jos haluat tarkistaa, ettei kalamassaan ole jäänyt ruodon paloja, painele se vielä lusikalla siivilän läpi.
- Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita tasaiseksi.
- Kypsennä pieni nokare taikinaa pannulla tai mikrossa. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.
- Hienonna savulohi. Jos käytät katkarapuja, sulata ne ja valuta neste huolella pois siivilässä. Leikkaa katkaravut neljään osaan.
- Kaada puolet taikinasta hyvin voideltuun leipävuokaan. Lisää pinnalle raita-ainekset. Levitä päälle loppu taikina.
- Kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa n. 25 min tai kunnes kypsä.
- Mittaa kattilaan vesi, kerma ja liemikuutio. Kiehauta.
- Lisää suurustejauhe, anna kiehua 1 min. Mausta.
- Tarjoa mureketta kastikkeen ja uusien perunoiden kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
110 kcal
Proteiini
8,5 g
Hiilihydraatti
3,8 g
Rasva
6,6 g
Tyydyttynyt rasva
2,3 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.