
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
25 min
Yhteensä
1 h 25 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 (180 g) iso sipuli
- 1 puolikas (150 g) tuoretta fenkolia
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 600 g nahatonta kalafileetä, esim. hauki, ahven tai kirjolohi
-
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa Kolme sipuliaLaktoositon Valio ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
- ¾ dl korppujauhoja
- 2 kananmunaa
- 1 tl suolaa, esim. Maldon
- 1½ rkl sitruunamehua
- 1 tl sitruunapippuria
Raitaan
- 150 g kylmäsavulohta
Savukermakastike
- 3 dl vettä
-
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa Kippari®Laktoositon Valio ruokakerma Kippari® sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta ja…
- ½ puolikas kalaliemikuutiota
- 2 rkl vaaleaa suurustejauhetta, esim. Maizena
- 2 tl tomaattipyreetä
- 1 rkl tilliä
Jaa resepti
Ohje
- Hienonna sipuli ja fenkoli. Kuullota rasvassa pannulla. Jäähdytä.
- Poista kalasta isot ruodot. Jauha kala monitoimikoneella tai lihamyllyllä kahdessa erässä hyvin hienoksi. Jos haluat tarkistaa, ettei kalamassaan ole jäänyt ruodon paloja, painele se vielä lusikalla siivilän läpi.
- Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita tasaiseksi.
- Kypsennä pieni nokare taikinaa pannulla tai mikrossa. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.
- Hienonna savulohi. Jos käytät katkarapuja, sulata ne ja valuta neste huolella pois siivilässä. Leikkaa katkaravut neljään osaan.
- Kaada puolet taikinasta hyvin voideltuun leipävuokaan. Lisää pinnalle raita-ainekset. Levitä päälle loppu taikina.
- Kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa n. 25 min tai kunnes kypsä.
- Mittaa kattilaan vesi, kerma ja liemikuutio. Kiehauta.
- Lisää suurustejauhe, anna kiehua 1 min. Mausta.
- Tarjoa mureketta kastikkeen ja uusien perunoiden kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
109 kcal
Proteiini
8,5 g
Hiilihydraatti
3,7 g
Rasva
6,6 g
Tyydyttynyt rasva
2,3 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa