Kalamureke & savukermakastike

Kalamureke & savukermakastike
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kalamureke & savukermakastike

Kalamureke & savukermakastike

Aromikas fenkoli tuo hienostunutta makua tähän kalamurekkeeseen. Helppo savukermakastike sopii murekkeen seuraksi.

Valmistusaika

Työaika
1 h
uunissa
25 min
Yhteensä
1 h 25 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta
1 (180 g)
iso sipuli
puolikas (150 g)
tuoretta fenkolia
1 rkl
600 g
nahatonta kalafileetä , esim. hauki, ahven tai kirjolohi
1 prk (2,5 dl)
¾ dl
korppujauhoja
2
kananmunaa
1 tl
suolaa , esim. Maldon
1 ½ rkl
sitruunamehua
1 tl
sitruunapippuria

Raitaan

150 g
kylmäsavulohta tai katkarapuja

Savukermakastike

3 dl
vettä
1 prk (2,5 dl )
puolikas
kalaliemikuutiota
2 rkl
vaaleaa suurustejauhetta , esim. Maizena
2 tl
tomaattipyreetä
1 rkl
tilliä

Ohje

  1. Hienonna sipuli ja fenkoli. Kuullota rasvassa pannulla. Jäähdytä.
  2. Poista kalasta isot ruodot. Jauha kala monitoimikoneella tai lihamyllyllä kahdessa erässä hyvin hienoksi. Jos haluat tarkistaa, ettei kalamassaan ole jäänyt ruodon paloja, painele se vielä lusikalla siivilän läpi.
  3. Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita tasaiseksi.
  4. Kypsennä pieni nokare taikinaa pannulla tai mikrossa. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.
  5. Hienonna savulohi. Jos käytät katkarapuja, sulata ne ja valuta neste huolella pois siivilässä. Leikkaa katkaravut neljään osaan.
  6. Kaada puolet taikinasta hyvin voideltuun leipävuokaan. Lisää pinnalle raita-ainekset. Levitä päälle loppu taikina.
  7. Kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa n. 25 min tai kunnes kypsä.
  8. Mittaa kattilaan vesi, kerma ja liemikuutio. Kiehauta.
  9. Lisää suurustejauhe, anna kiehua 1 min. Mausta.
  10. Tarjoa mureketta kastikkeen ja uusien perunoiden kanssa.
Vinkki

Vinkki

* Huomioi kalaa hankkiessasi nahasta tuleva hävikki, joka vaihtelee kalan koon ja lajin mukaan.* Voit myös tehdä taikinasta kalamurekepihvejä. Sekoita tällöin lohi tai katkaravut taikinan joukkoon.
Alkuun
Croque Madame - lämpimät juusto-leipäkupit
33 min
Jälkeen
Kuningatarjälkiruoka
10 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
103 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›