Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kalamureke & savukermakastike

Aromikas fenkoli tuo hienostunutta makua tähän kalamurekkeeseen. Helppo savukermakastike sopii murekkeen seuraksi.

Kalamureke & savukermakastike
Kalamureke & savukermakastike

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (180 g) iso sipuli
  • 1 puolikas (150 g) tuoretta fenkolia
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 600 g nahatonta kalafileetä, esim. hauki, ahven tai kirjolohi
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Kolme sipulia
    Laktoositon Valio ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
    Valio ruokakerma 2,5 dl kolme sipulia UHT laktoositon
  • ¾ dl korppujauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa, esim. Maldon
  • 1½ rkl sitruunamehua
  • 1 tl sitruunapippuria

Raitaan

  • 150 g kylmäsavulohta

Savukermakastike

  • 3 dl vettä
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Kippari®
    Laktoositon Valio ruokakerma Kippari® sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta ja…
    Valio ruokakerma 2,5 dl Kippari® savujuusto UHT laktoositon
  • ½ puolikas kalaliemikuutiota
  • 2 rkl vaaleaa suurustejauhetta, esim. Maizena
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1 rkl tilliä

Ohje

  1. Hienonna sipuli ja fenkoli. Kuullota rasvassa pannulla. Jäähdytä.
  2. Poista kalasta isot ruodot. Jauha kala monitoimikoneella tai lihamyllyllä kahdessa erässä hyvin hienoksi. Jos haluat tarkistaa, ettei kalamassaan ole jäänyt ruodon paloja, painele se vielä lusikalla siivilän läpi.
  3. Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita tasaiseksi.
  4. Kypsennä pieni nokare taikinaa pannulla tai mikrossa. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.
  5. Hienonna savulohi. Jos käytät katkarapuja, sulata ne ja valuta neste huolella pois siivilässä. Leikkaa katkaravut neljään osaan.
  6. Kaada puolet taikinasta hyvin voideltuun leipävuokaan. Lisää pinnalle raita-ainekset. Levitä päälle loppu taikina.
  7. Kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa n. 25 min tai kunnes kypsä.
  8. Mittaa kattilaan vesi, kerma ja liemikuutio. Kiehauta.
  9. Lisää suurustejauhe, anna kiehua 1 min. Mausta.
  10. Tarjoa mureketta kastikkeen ja uusien perunoiden kanssa.

Vinkki

Huomioi kalaa hankkiessasi nahasta tuleva hävikki, joka vaihtelee kalan koon ja lajin mukaan.

Voit myös tehdä taikinasta kalamurekepihvejä. Sekoita tällöin lohi tai katkaravut taikinan joukkoon.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 110 kcal
Proteiini 8,5 g
Hiilihydraatti 3,8 g
Rasva 6,6 g
Tyydyttynyt rasva 2,3 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search