Kappeli-pastasalaatti

Kappeli-pastasalaatti

20 min
keskitaso
198 kcal / 100g
1
0

Juustoinen pastasalaatti on mainio eväs piknikille tai lounaaksi ja sopii tarjottavaksi yhdessä broilerin tai kalan kanssa.

Ainekset

5 annosta

Pasta

3 dl (100 g)
täysjyväpastaa , esim. fusilli

Marinoitu sipuli

1 (150 g)
iso punasipuli
2 rkl
½ dl
avokado- tai rypsiöljyä
3 rkl
vaaleaa balsamietikkaa
2 rkl
sokeria

Muut ainekset

1 rasia (250 g)
keltaisia kirsikkatomaatteja
200 g
n. 1 dl
rucolan lehtiä
1 ruukku
jääsalaattia
1 ruukku
roomansalaattia

Pinnalle

n. 1/2 dl
pinjan- tai auringonkukansiemeniä
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo, valuta ja jäähdytä.
  2. Leikkaa halkaistu punasipuli aivan ohuiksi viipaleiksi. Mikrota täysteholla n. 1 min, että sipulin maku ja rakenne pehmenevät. Kaada päälle marinointiliemi. Anna marinoitua sen aikaa kun valmistelet salaattia.
  3. Yhdistä pasta, marinoitu sipuli, halkaistut tomaatit ja juustokuutiot.
  4. Revi salaatinlehdet laakealle tarjoiluvadille. Lusikoi päälle muut aineet. Valuta loppu marinadi salaatin kastikkeeksi.
  5. Paahda siemenet kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä. Jäähdytä.
  6. Ripota siemenet salaatin pinnalle juuri ennen tarjoilua ja rouhaise mustapippuria myllystä.
  7. Tarjoa lisänä esim. grillattua broileria, paistettua kalafileetä tai lämminsavukalaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
198 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
14 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
149 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)