Salaneuvoksen pastasalaatti

Salaneuvoksen pastasalaatti

40 min
helppo
191 kcal / 100g
4
7

Juustot sopivat hyvin ruokaisiin salaatteihin. Tarjoile salaatti lounaaksi tai osana noutopöytää.

Ainekset

5 annosta

Pasta

3 dl (100 g)
täysjyväpastaa , esim. fusilli

Marinoitu sipuli

1 (150 g)
iso sipuli
2 rkl
½ dl
avokado- tai rypsiöljyä
3 rkl
vaaleaa balsamietikkaa
2 rkl
sokeria

Muut ainekset

1 rasia (250 g)
keltaisia kirsikkatomaatteja
½ pkt (à 350 g )
n. 1 dl
rucolan lehtiä
1 ruukku
jääsalaattia

Pinnalle

n. 1/2 dl
pinjan- tai auringonkukansiemeniä

Ohje

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo, valuta ja jäähdytä.
  2. Leikkaa halkaistu sipuli aivan ohuiksi viipaleiksi. Mikrota täysteholla n. 1 min, että sipulin maku ja rakenne pehmenevät. Kaada päälle marinointiliemi. Anna marinoitua sen aikaa kun valmistelet salaattia.
  3. Yhdistä pasta, marinoitu sipuli, halkaistut tomaatit ja juustokuutiot.
  4. Revi salaatinlehdet laakealle tarjoiluvadille. Lusikoi päälle muut aineet. Valuta loppu marinadi salaatin kastikkeeksi.
  5. Paahda siemenet kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä. Jäähdytä.
  6. Ripota siemenet salaatin pinnalle juuri ennen tarjoilua.
  7. Tarjoa lisänä esim. grillattua broileria, paistettua kalafileetä tai lämminsavukalaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
191 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
12 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
183 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)