Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Chorizo-pastasalaatti

Tulisen mausteinen chorizo sopii mainiosti pastasalattiin, jota voit tarjota lounasruokana, lisukesalaattina tai ottaa mukaan vaikka pikinikille. Maukas juusto ja kermaviilikastike tasapainoittavat tulisuutta.

Chorizo-pastasalaatti
Chorizo-pastasalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 300 g kierrepastaa
  • 2 (350 g) eriväristä paprikaa
  • 200 g
    Valio Ritari® juustoa
    Valio Ritari® on luonteikas kermajuusto, jota kypsytetään aina vähintään yhdeksän kuukautta. Sen maku on ylväs,…
    Valio Ritari® e300 g
  • 125 g chorizo-makkaraa
  • 1 pussi (200 g) vihreitä pakastepapuja
  • 1½ dl oliiviviipaleita
  • 1½ dl lehtipersiljaa

Kastike

  • 2 prk (à 200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 tl sokeria

Annosten viimeistelyyn

  • 65 g (1 dl) kuorellisia manteleita

Ohje

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo kylmällä vedellä, valuta.
  2. Halkaise paprikat. Poista siemenkodat. Levitä paprikat uunipellille leivinpaperille kuoripuoli ylöspäin. Paahda uunin yläosassa 250 asteessa 20 - 30 min tai kunnes kuoret alkavat tummua. Anna jäähtyä vähän. Poista kuoret.
  3. Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi ja chorizo mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
  4. Paahda mantelit kuivalla pannulla keskilämmöllä. Siirrä lautaselle.
  5. Paista chorizoja ja papuja pannulla 5 - 10 min keskilämmöllä.
  6. Sekoita kastikkeen ainekset, lisää valkosipuli murskattuna.
  7. Yhdistä salaatin ainekset. Lisää kastike annosten päälle.
  8. Viimeistele paahdetuilla manteleilla.

Vinkki

Lisää halutessasi 1/2 - 1 ruukkua jää- tai roomansalaattia revittynä juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 193 kcal
Proteiini 8,5 g
Hiilihydraatti 14,7 g
Rasva 10,6 g
Tyydyttynyt rasva 4,6 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search