Täytetty possunfilee

Täytetty possunfilee

1 h 30 min
keskitaso
104 kcal / 100g
2
1

Tämän täytetyn possufileen sisään on käärittynä espanjalaisia makuja. Possufilee nautitaan yhdessä raikkaan jogurttikastikkeen kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 kg
porsaan ulkofileetä

Täyte

100 g
ilmakuivattua kinkkua hamon serrano
1
sipuli hienonnettuna
1 ruukku
tuoretta korianteria hienonnettuna
4
limettiä
1
sitruuna
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Jogurttikastike

1 prk
2 rkl
fariinisokeria
1 ruukku
tuoretta korianteria hienonnettuna
¼ tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Ota filee tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön..
  2. Leikkaa filee siten, että saat siitä levyn: Leikkaa ensin vaakatasossa n. 1,5 cm:n paksuinen viilto fileen päästä päähän. Jätä liha hiukan toisesta reunasta kiinni ja nosta leikattu osa auki.
  3. Jatka leikkaamista vastakkaiseen suuntaan. Jätä filee myös toisesta reunasta kiinni, näin siitä muodostuu levy. Nuiji fileetä kevyesti ohuemmaksi.
  4. Levitä kinkku, sipuli ja korianteri fileen pinnalle.
  5. Pese ja raasta sitrushedelmien kuori ja lisää niiden puristettu mehu myös fileen päälle.
  6. Mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Rullaa kuten kääretorttu ja sido puuvillalangalla. Nosta rulla uunivuokaan saumapuoli alaspäin.
  8. Kypsennä 200 asteessa noin tunti tai kunnes liha on kypsää. Anna lihan vetäytyä leikkuulaudalla folion sisällä hetki ennen leikkaamista.
  9. Kastike

  10. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua kylmässä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
104 kcal
Proteiini
14 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
4 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
20 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)