Chorizo-ritarit

Chorizo-ritarit

15 min
helppo
129 kcal / 100g
2
1

Nämä herkulliset täytetyt leivät syntyvät helposti mökillä tai kotigrillissä. Leipänä voi käyttää hieman kuivahtanutta vaaleaa tai muuta leipää ja täytteet kannattaa koostaa oman jääkaapin antimista "hävikistä herkuksi" -periaatteella.

Ainekset

4 annosta
4 isoa viipaletta
maalaisleipää
1
kananmuna
1 prk (2,5 dl)
100 g
chorizo-makkaraa tai muuta makkaraa
6 - 8 kpl
keitettyjä perunoita
1 varsi
kevätsipulia
½ rasiaa (à 250 g)
kirsikkatomaatteja
50 g
rucolaa tai pinaattia
suolaa
mustapippuria

Paistamiseen

Ohje

  1. Leikkaa maalaisleivästä neljä n. 1 cm:n paksuista viipaletta. Voit käyttää jo hieman kuivahtanutta leipää.
  2. Sekoita muna ja ruokakerma lautasella. Kasta leivät molemmin puolin muna-kermaseokseen. Paista pannulla, muurikassa tai grillin parilalevyllä Oivariini rasvassa, kunnes leivät ovat kauniin ruskeat ja pinnalta rapeat. Siirrä leivät sivuun odottamaan.
  3. Viipaloi makkarat, keitetyt perunat ja kevätsipuli. Puolita kirsikkatomaatit.
  4. Paista makkara ja perunat pannulla, muurikalla tai grillissä. Lisää lopuksi sipuli, tomaatit ja rucola. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Nosta makkara-perunaseosta leipien päälle.

Vinkki

* Voit käyttää leipien tekoon tähteeksi jääneitä perunoita, makkaroita, kypsää broileria ja kasviksia.* Jos ruoan pitää olla laktoositon, tarkistathan leivän ravintosisältötiedot.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
129 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
6 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
40 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)