Kardemumma-rahkapullat

Kardemumma-rahkapullat

2 h 10 min
keskitaso
307 kcal / 100g
1
3

Ihanat kardemummalla ja sitruunarahkalla maustetut rahkapullat vievät kielen mennessään niin lapsilta kuin aikuisilta.

Ainekset

24 kpl
50 g
hiivaa
100 g
2 tl
kardemummaa
3 dl
1 prk (200 g)
1 ½ dl
sokeria
1 tl
suolaa
12-13 dl
vehnäjauhoja

Voiteluun

50 g

Pinnalle

sokeria

Ohje

  1. Murenna hiiva taikinakulhoon. Sulata voi kattilassa, lisää sen joukkoon kardemumma ja maito. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Kaada seos hiivan päälle. Sekoita kunnes hiiva liukenee.
  2. Lisää rahka, sokeri, suola ja vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa, kunnes se alkaa irrota kulhon reunoista. Anna kohota liinalla peitettynä n. 1 t tai kunnes taikina on kaksinkertainen.
  3. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Jaa taikina 24 osaan. Pyöritä niistä pikkupullia. Nosta pullat leivinpaperille uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota n. 30 min.
  4. Voitele pullat voisulalla. Tartu pullaan pohjasta ja kasta pinta hienoon sokeriin.
  5. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 8 - 9 min.
  6. SAHRAMIPULLAT

  7. Korvaa halutessasi kardemumma 1/2 - 1 pussilla sahramia. Hienonna sahramia tarvittaessa morttelissa ja liuota se maitoon.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
307 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
47 g
Rasva
9 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
32 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (3)

Nimetön12.11.2016 kello 12:43
Voitelemisessa voi myös käyttää kananmunaa voin sijaan.
ValioAnna Koekeittiöltä14.8.2015 kello 8:44
Hei, ohje on kokeiltu siinä olevassa järjestyksessä ja toimii niin. Sokeri ja voi karamellisoituu paistamisen aikana, jolloin pinnasta tulee mukavan rapea.
Nimetön13.8.2015 kello 13:02
Eikös se voitelu ja sokerointi tehdä vasta paistamisen jälkeen? En ole kokeillut, mutta tuntuu siltä 😃