Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kardemumma-rahkapullat

Ihanat kardemummalla ja sitruunarahkalla maustetut rahkapullat vievät kielen mennessään niin lapsilta kuin aikuisilta.

Kardemumma-rahkapullat
Kardemumma-rahkapullat

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 50 g hiivaa
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 tl kardemummaa
  • 3 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa sitruuna
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g sitruuna laktoositon
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 12-13 dl vehnäjauhoja

Voiteluun

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Pinnalle

  • 0 kg sokeria

Ohje

  1. Murenna hiiva taikinakulhoon. Sulata voi kattilassa, lisää sen joukkoon kardemumma ja maito. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Kaada seos hiivan päälle. Sekoita kunnes hiiva liukenee.
  2. Lisää rahka, sokeri, suola ja vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa, kunnes se alkaa irrota kulhon reunoista. Anna kohota liinalla peitettynä n. 1 t tai kunnes taikina on kaksinkertainen.
  3. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Jaa taikina 24 osaan. Pyöritä niistä pikkupullia. Nosta pullat leivinpaperille uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota n. 30 min.
  4. Voitele pullat voisulalla. Tartu pullaan pohjasta ja kasta pinta hienoon sokeriin.
  5. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 8 - 9 min.

SAHRAMIPULLAT

  1. Korvaa halutessasi kardemumma 1/2 - 1 pussilla sahramia. Hienonna sahramia tarvittaessa morttelissa ja liuota se maitoon.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 308 kcal
Proteiini 7,6 g
Hiilihydraatti 46,9 g
Rasva 9,4 g
Tyydyttynyt rasva 5,2 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search