Kesäinen kotijuusto

Kesäinen kotijuusto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kesäinen kotijuusto

Kesäinen kotijuusto

Juuston valmistaminen on yllättävän helppoa ja kotoilua parhaimmillaan.

Valmistusaika

Työaika
50 min
jääkaapissa
24 h
tekeytyminen
12 h
Yhteensä
36 h 50 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta
1 l
3 l
3
kananmunaa
1 rkl
suolaa
250 g

Ohje

  1. Nosta avaamaton piimäpurkki yöksi huoneenlämpöön, jotta piimän happamuus lisääntyy
  2. Jatka seuraavana päivänä kuumentamalla maito teflonkattilassa kiehumispisteeseen. Lisää suola.
  3. Yhdistä piimä, rahka ja munat. Sekoita seos kuuman maidon joukkoon.
  4. Kuumenna uudelleen kiehumispisteeseen. Nosta kattila levyltä ja peitä kannella. Anna heran erottua juustomassasta n. 30 min.
  5. Nosta massa reikäkauhan avulla kostealla sideharsolla vuorattuun muottiin tai siivilään. Jos haluat maustaa juuston, tee se tässä vaiheessa.
  6. Nosta muotti valumaan jääkaappiin ja laita päälle kevyt paino. Anna jäähtyä ja maustua jääkaapissa yön yli. Kumoa tarjoiluvadille.
Vinkki

Vinkki

Lisää juustomassaan halutessasi jotakin seuraavista: - 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna - 1/2 - 1 dl yrttejä hienonnettuna - 1 1/2 tl kuminaa - 1/2 - 1 dl pesto

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
60 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›