Kuppikakut

Kuppikakut
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kuppikakut

Tämä on helppo ja toimiva perusohje kuppikakkujen tai muffinssien valmistukseen. Taikinaan voi lisätä makuaineita kulloisenkin mieliteon mukaan ja kuorrutusta on helppo muokata taikinaan sopivaksi vaihtamalla tuorejuustoa

Valmistusaika

Työaika
15 min
jäähdytys
1 h
uunissa
15 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
22 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 ½
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
vaniljajauhetta
1 tl
ruokasoodaa
2 dl
1
kananmuna
1 dl

Tuorejuustokuorrutus

2 rasiaa
1 prk (3,3, dl)
( ½ dl
mantelirouhetta )

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
  2. Lisää piimä, munat ja Oivariini. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Lusikoi taikina muffinivuokiin muffinpeltiin. Paista 200 asteessa n. 15 min.
  4. Tuorejuustokuorrutus

  5. Vaahdota tuorejuuto ja kerma kuohkeaksi vaahdoksi yhdessä kulhossa.
  6. Pursota jäähtyneiden muffinssien pinnalle. Viimeistele halutessasi mantelirouheella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
307 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.