Kuppikakut

Kuppikakut

Tämä on helppo ja toimiva perusohje kuppikakkujen tai muffinssien valmistukseen. Taikinaan voi lisätä makuaineita kulloisenkin mieliteon mukaan ja kuorrutusta on helppo muokata taikinaan sopivaksi vaihtamalla tuorejuustoa

1 h 30 min
helppo
307 kcal / 100g
0
2

Ainekset12 annosta

12 annosta
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 ½
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
vaniljajauhetta
1 tl
ruokasoodaa
2 dl
1
kananmuna
1 dl

Tuorejuustokuorrutus

2 rasiaa
1 prk (3,3, dl)
½ dl
mantelirouhetta

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
  2. Lisää piimä, munat ja Oivariini. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Lusikoi taikina muffinivuokiin muffinpeltiin. Paista 200 asteessa n. 15 min.
  4. Tuorejuustokuorrutus

  5. Vaahdota tuorejuuto ja kerma kuohkeaksi vaahdoksi yhdessä kulhossa.
  6. Pursota jäähtyneiden muffinssien pinnalle. Viimeistele halutessasi mantelirouheella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
307 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
20 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
69 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)