Lakka panna cotta

Lakka panna cotta
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Lakka panna cotta

Lakka panna cotta

Kermainen kinuskikastike jähmettää lakkarahkapohjaisen pannacotan, joten tässä on vaihtoehto valmistaa panna cotta ilman liivatetta. Pieni likööritilkka tekee hyvän säväyksen pinnalle tulevalle lakkahillolle, mutta sen voi halutessaan jättää toki pois.

Valmistusaika

Työaika
25 min
jäähdytys
10 min
jääkaapissa
3 h
Yhteensä
3 h 35 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

44 arvostelua

Ainekset3 annosta

3 annosta
2 dl
½ dl
fariinisokeria
1 prk (200 g)
1 dl
lakkahilloa
1 rkl
lakkalikööriä tai tyrnilikööriä

tai 1 rklvettä

Ohje

  1. Sekoita kerma ja fariinisokeri kattilassa. Kuumenna ja anna kiehua 10 - 15 min välillä sekoittaen, kunnes seos alkaa paksuuntua. Seos jähmettää jälkiruoan kylmetessään jääkaapissa.
  2. Anna seoksen jäähtyä (esim. kylmässä vesihauteessa), välillä sekoittaen kuorettumisen estämiseksi.
  3. Lisää rahka, sekoita tasaiseksi. Kaada seos 3 - 4 pienehköön annoslasiin. Peitä kelmulla. Anna jähmettyä jääkaapissa n. 3 h.
  4. Notkista lakkahillo tilkkasella likööriä tai vettä. Valuta panna cottien pinnalle. Tarjoa jälkiruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
239 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›