Lakka panna cotta

Lakka panna cotta

Kermainen kinuskikastike jähmettää lakkarahkapohjaisen pannacotan, joten tässä on vaihtoehto valmistaa panna cotta ilman liivatetta. Pieni likööritilkka tekee hyvän säväyksen pinnalle tulevalle lakkahillolle, mutta sen voi halutessaan jättää toki pois.

Ainekset3 annosta

3 annosta
2 dl
½ dl
fariinisokeria
1 prk (200 g)
1 dl
lakkahilloa
1 rkl
lakkalikööriä tai tyrnilikööriä
tai vettä

Ohje

  1. Sekoita kerma ja fariinisokeri kattilassa. Kuumenna ja anna kiehua 10 - 15 min välillä sekoittaen, kunnes seos alkaa paksuuntua. Seos jähmettää jälkiruoan kylmetessään jääkaapissa.
  2. Anna seoksen jäähtyä (esim. kylmässä vesihauteessa), välillä sekoittaen kuorettumisen estämiseksi.
  3. Lisää rahka, sekoita tasaiseksi. Kaada seos 3 - 4 pienehköön annoslasiin. Peitä kelmulla. Anna jähmettyä jääkaapissa n. 3 h.
  4. Notkista lakkahillo tilkkasella likööriä tai vettä. Valuta panna cottien pinnalle. Tarjoa jälkiruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
238 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
15 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
26 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)