Lampaanpaisti kahvi-kermamarinadissa

Lampaanpaisti kahvi-kermamarinadissa

16 h 30 min
keskitaso
210 kcal / 100g
1
4

Lammasta syödään Suomessa erityisesti keväällä pääsiäisen aikaan. Valmista siis helppo lampaanpaisti pääsiäispöydän kruunuksi. Liha kannattaa laittaa marinadiin hyvissä ajoin ennen kypsennystä.

Ainekset

10 annosta
3 kg
lampaanpaistia

Mausteseos

150 g
10
valkosipulin kynttä
1 rkl
mustapippuria myllystä
2 rkl
rosmariinia
2 rkl
merisuolaa
5 rkl
pikakahvijauhetta
2 rkl
siirappia
1 ¼ dl

Vuokaan

4
isoa sipulia

Valeluun

2 dl

Ohje

  1. Kuivaa lihan pinta talouspaperilla. Sekoita notkeaan voihin kaikki mausteseoksen ainekset.
  2. Levitä ja hiero seos kauttaaltaan lihan pinnalle.
  3. Laita liha puhtaaseen muovipussiin. Anna maustua jääkaapissa vuorokausi ennen paistamista.
  4. Nosta liha sekä kuoritut ja halkaistut sipulit uunivuokaan. Upota paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan.
  5. Paista liha uunissa 125 asteessa. Kypsennä paistia aina välillä kermalla valellen, kunnes lämpömittari näyttää noin 80 astetta (3–4 tuntia). Jos haluat, että liha on hieman punainen sisältä, ota paisti uunista, kun lämpö on 75 astetta.
  6. Peitä kypsä paisti foliolla ja anna rauhoittua noin 15 minuuttia ennen leikkaamista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
210 kcal
Proteiini
15 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
16 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
19 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)