Lampaanpaisti kahvi-kermamarinadissa

Lampaanpaisti kahvi-kermamarinadissa
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Lampaanpaisti kahvi-kermamarinadissa

Lampaanpaisti kahvi-kermamarinadissa

Lammasta syödään Suomessa erityisesti keväällä pääsiäisen aikaan. Valmista siis helppo lampaanpaisti pääsiäispöydän kruunuksi. Liha kannattaa laittaa marinadiin hyvissä ajoin ennen kypsennystä.

Valmistusaika

Työaika
30 min
maustuminen
12 h
uunissa
4 h
Yhteensä
16 h 30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset10 annosta

10 annosta
3 kg
lampaanpaistia

Mausteseos

150 g
10
valkosipulin kynttä
1 rkl
mustapippuria myllystä
2 rkl
rosmariinia
2 rkl
merisuolaa
5 rkl
pikakahvijauhetta
2 rkl
siirappia
1 ¼ dl

Vuokaan

4
isoa sipulia

Valeluun

2 dl

Ohje

  1. Kuivaa lihan pinta talouspaperilla. Sekoita notkeaan voihin kaikki mausteseoksen ainekset.
  2. Levitä ja hiero seos kauttaaltaan lihan pinnalle.
  3. Laita liha puhtaaseen muovipussiin. Anna maustua jääkaapissa vuorokausi ennen paistamista.
  4. Nosta liha sekä kuoritut ja halkaistut sipulit uunivuokaan. Upota paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan.
  5. Paista liha uunissa 125 asteessa. Kypsennä paistia aina välillä kermalla valellen, kunnes lämpömittari näyttää noin 80 astetta (3–4 tuntia). Jos haluat, että liha on hieman punainen sisältä, ota paisti uunista, kun lämpö on 75 astetta.
  6. Peitä kypsä paisti foliolla ja anna rauhoittua noin 15 minuuttia ennen leikkaamista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
209 kcal
Proteiini
15 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.