Siirry sisältöön
Lampaanpaisti kahvi-kermamarinadissa

Lampaanpaisti kahvi-kermamarinadissa

Lammasta syödään Suomessa erityisesti keväällä pääsiäisen aikaan. Valmista siis helppo lampaanpaisti pääsiäispöydän kruunuksi. Liha kannattaa laittaa marinadiin hyvissä ajoin ennen kypsennystä.

Lampaanpaisti kahvi-kermamarinadissa

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 kg lampaanpaistia

Mausteseos

  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 10 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl mustapippuria myllystä
  • 2 rkl rosmariinia
  • 2 rkl merisuolaa
  • 5 rkl pikakahvijauhetta
  • 2 rkl siirappia
  • 1¼ dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl

Vuokaan

  • 4 isoa sipulia

Valeluun

  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl

Ohje

  1. Kuivaa lihan pinta talouspaperilla. Sekoita notkeaan voihin kaikki mausteseoksen ainekset.
  2. Levitä ja hiero seos kauttaaltaan lihan pinnalle.
  3. Laita liha puhtaaseen muovipussiin. Anna maustua jääkaapissa vuorokausi ennen paistamista.
  4. Nosta liha sekä kuoritut ja halkaistut sipulit uunivuokaan. Upota paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan.
  5. Paista liha uunissa 125 asteessa. Kypsennä paistia aina välillä kermalla valellen, kunnes lämpömittari näyttää noin 80 astetta (3–4 tuntia). Jos haluat, että liha on hieman punainen sisältä, ota paisti uunista, kun lämpö on 75 astetta.
  6. Peitä kypsä paisti foliolla ja anna rauhoittua noin 15 minuuttia ennen leikkaamista.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 216 kcal
Proteiini 16,4 g
Hiilihydraatti 1,9 g
Rasva 15,9 g
Tyydyttynyt rasva 6,7 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 1,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search