Valkosipuli-yrttisilakat

Valkosipuli-yrttisilakat
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Valkosipuli-yrttisilakat

Valkosipuli-yrttisilakat

Silakka on juhlaruokaa tuoreilla yrteillä maustettuna ja kauniisti esillelaitettuna. Silakat uusilla perunoilla, silakat saaristolaisleivällä, silakat rucolapedillä... Ideoi ja nauti.

Valmistusaika

Työaika
30 min
muut
3 h
Yhteensä
3 h 30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset800 g

800 g
500 g
silakkafileitä

Etikkaliemi

3 dl
vettä
1 dl
väkiviinaetikkaa
½ dl
sokeria
2 tl
suolaa

Kastike

1 prk (200 g)
1 - 2
valkosipulin kynttä hienonnettuna
½ tl
sitruunapippuria
½ rkl
sokeria
½ rkl
hunajaa
½ dl
sitruunamelissan lehtiä hienonnettuna
¾ tl
suolaa
1 pieni
punasipuli ohuina viipaleina

Ohje

  1. Poista halutessasi silakkafileistä nahka tai leikkaa nahalliset fileet pitkittäin kahteen osaan.
  2. Kypsytä silakkafileitä etikkaliemessä jääkaapissa 2 - 3 tuntia.
  3. Valmista sillä välin kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Anna sen maustua jääkaapissa.
  4. Valuta fileet huolellisesti siivilässä.
  5. Yhdistä silakkafileet ja kastike. Tarjoa alkupalaksi keitettyjen perunoiden kanssa tai rucola-salaattipedillä tai pikkusuolaisena saaristolaisleivän päällä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
97 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›