Valkosipuli-yrttisilakat

Valkosipuli-yrttisilakat

3 h 30 min
keskitaso
97 kcal / 100g
0
0

Silakka on juhlaruokaa tuoreilla yrteillä maustettuna ja kauniisti esillelaitettuna. Silakat uusilla perunoilla, silakat saaristolaisleivällä, silakat rucolapedillä... Ideoi ja nauti.

Ainekset

null annosta
500 g
silakkafileitä

Etikkaliemi

3 dl
vettä
1 dl
väkiviinaetikkaa
½ dl
sokeria
2 tl
suolaa

Kastike

1 prk (200 g)
1 - 2
valkosipulin kynttä hienonnettuna
½ tl
sitruunapippuria
½ rkl
sokeria
½ rkl
hunajaa
½ dl
sitruunamelissan lehtiä hienonnettuna
¾ tl
suolaa
1 pieni
punasipuli ohuina viipaleina

Ohje

  1. Poista halutessasi silakkafileistä nahka tai leikkaa nahalliset fileet pitkittäin kahteen osaan.
  2. Kypsytä silakkafileitä etikkaliemessä jääkaapissa 2 - 3 tuntia.
  3. Valmista sillä välin kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Anna sen maustua jääkaapissa.
  4. Valuta fileet huolellisesti siivilässä.
  5. Yhdistä silakkafileet ja kastike. Tarjoa alkupalaksi keitettyjen perunoiden kanssa tai rucola-salaattipedillä tai pikkusuolaisena saaristolaisleivän päällä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
97 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
5 g
Suola
1,5 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
55 mg
D-vitamiini
6 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)