Makusilakat

Makusilakat

15 h 20 min
helppo
115 kcal / 100g
0
0

Erilaiset etikkasilakat maistuvat osana kalapöytää. Oli kyseessä sitten joulu- tai juhannuspöytä. Helppotekoiset makusilakat kannattaa valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Ainekset

8 annosta
3 dl
vettä
1 dl
väkiviinaetikkaa
1 dl
sokeria
2 tl
suolaa
n. 350 g
silakkafileitä
1 (75 g)
sipuli
½ tl
suolaa
1 prk (200 g)

Pippurikastikkeeseen

1 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
sokeria
1 tl
sinappijauhetta , esim. Colman's

TAI

Piparjuurikastikkeeseen

1 rkl
piparjuuritahnaa
1 ½ tl
sokeria
ripaus
jauhettua valkopippuria

TAI

Valkosipulikastikkeeseen

2 - 3
valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 tl
sokeria
valkopippuria myllystä

Ohje

  1. Sekoita vesi, etikka, sokeri ja suola kulhossa.
  2. Leikkaa tai saksi fileet poikittain paloiksi. Puolita sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Lisää silakat ja sipulit etikkaliemeen.
  3. Kypsytä jääkaapissa n. 3 tuntia.
  4. Valuta silakka-sipuliseos huolellisesti siivilässä. Siirrä kulhoon ja mausta suolalla. Anna maustua 10 - 15 min.
  5. Sekoita crème fraîcheen valitsemasi kastikkeen mausteet ja lisää silakoiden joukkoon. Anna makujen tasoittua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
  6. Tarjoa tuoreella tillillä höystettynä kalapöydässä tai tumman leivän kanssa. Sopii myös ruokalahjaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
115 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
6 g
Suola
1,5 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
48 mg
D-vitamiini
5 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)