Makusilakat

Makusilakat
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Makusilakat

Erilaiset etikkasilakat maistuvat osana kalapöytää. Oli kyseessä sitten joulu- tai juhannuspöytä. Helppotekoiset makusilakat kannattaa valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Valmistusaika

Työaika
20 min
tekeytyminen
3 h
maustuminen
12 h
Yhteensä
15 h 20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
11 arvostelu

Ainekset8 annosta

8 annosta
3 dl
vettä
1 dl
väkiviinaetikkaa
1 dl
sokeria
2 tl
suolaa
n. 350 g
silakkafileitä
1 (75 g)
sipuli
½ tl
suolaa
1 prk (180 g)

Pippurikastikkeeseen

1 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
sokeria
1 tl
sinappijauhetta , esim. Colman's

TAI

Piparjuurikastikkeeseen

1 rkl
piparjuuritahnaa
1 ½ tl
sokeria
ripaus
jauhettua valkopippuria

TAI

Valkosipulikastikkeeseen

2 - 3
valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 tl
sokeria
valkopippuria myllystä

Ohje

  1. Sekoita vesi, etikka, sokeri ja suola kulhossa.
  2. Leikkaa tai saksi fileet poikittain paloiksi. Puolita sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Lisää silakat ja sipulit etikkaliemeen.
  3. Kypsytä jääkaapissa n. 3 tuntia.
  4. Valuta silakka-sipuliseos huolellisesti siivilässä. Siirrä kulhoon ja mausta suolalla. Anna maustua 10 - 15 min.
  5. Sekoita crème fraîcheen valitsemasi kastikkeen mausteet ja lisää silakoiden joukkoon. Anna makujen tasoittua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
  6. Tarjoa tuoreella tillillä höystettynä kalapöydässä tai tumman leivän kanssa. Sopii myös ruokalahjaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
104 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.