Lohi-mustekalarisotto

Lohi-mustekalarisotto

40 min
keskitaso
171 kcal / 100g
2
1

Mustekala lymyilee kaupoissa tavallisesti pakastealtaissa. Suomessa myytävät mustekalarenkaat ovat tavallisesti kalmarista leikattuja. Merellinen risotto maistuu viikonloppuruokana.

Ainekset

4 annosta
3 dl
risottoriisiä
1 (150 g)
iso sipuli
1 - 2 rkl
8 dl
vettä
1
kalaliemikuutio
2 tl
raastettua limetinkuorta
½ dl
limettimehua
1 tl
sitruunapippuria
1 prk (2,5 dl)
400 g
ruodotonta ja nahatonta lohta
200 g
mustekalaa (renkaita, naturel)

Ohje

  1. Kuullota riisi ja hienonnettu sipuli läpikuultaviksi rasvassa, älä ruskista.
  2. Mittaa riisin joukkoon 2 - 3 dl vettä ja liemikuutio, sekoita ja kuumenna. Anna liemen imeytyä riisiin. Lisää seuraavat 2 - 3 dl vettä joukkoon. Sekoita. Jatka näin, kunnes kaikki vesi on lisätty ja riisi on pehmeää, mutta siinä on vielä suutuntumaa jäljellä (kypsennä yht. n. 20 min alhaisella lämmöllä).
  3. Sekoita joukkoon hyvin pestyn limetin kuoriraaste ja mehu. Mausta sitruunapippurilla. Lisää ruokakerma ja kuutioiksi leikattu lohi sekä pienemmiksi paloiksi leikatut mustekalarenkaat.
  4. Anna kiehua hiljalleen muutama min eli kunnes lohi ja mustekalat ovat kypsiä. Sekoittele varoen, että kalapalat pysyvät ehjinä. Lisää tarvittaessa 1 dl vettä.
  5. Ripota annoksille hiukan limetinkuorta.

Vinkki

* Korvaa mustekala halutessasi simpukoilla tai katkaravuilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
171 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
7 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
29 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (1)

Nimetön8.2.2016 kello 20:36
Sikahyvää! Käytin vähemmän kermaa (kuohuk.) ja lisäsin 2dl puolikuivaa valkoviiniä (Chardonnay/Colombard, SA). Kalan sijasta käytin pelkkiä pakastemustekalarenkaita paistettuna valkosipuliöljyssä. Erittäin tomiva resepti. Loppuun vielä ruokalusikallinen hyvää valkoviinibalsamicoa ja pöytään! Iiro / Dar es Salaam, Tansania