
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
13 min
Yhteensä
43 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 pussi (50 g) mantelijauhetta
- ¾ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
-
1 prk (2 dl)
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl mantelilikööriä
- 3 dl hedelmiä tai marjoja
- ½ dl paahdettuja mantelilastuja
Kostutukseen
- 2 rkl mantelilikööriä
- 1 rkl vettä
Jaa resepti
Ohje
- Voitele ja korppujauhota pyöreä kakkuvuoka (Ø n. 23 cm) tai laita vuokaan leivinpaperi. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Sekoita varoen. Kaada taikina vuokaan.
- Paista 200 asteessa n. 13 min. Kumoa hiukan jäähtynyt pohja vadille.
- Kostuta pohja liköörin ja veden seoksella. Anna vetäytyä kylmässä vähintään 4 t.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla ja manteliliköörillä. Lusikoi vaahto pohjalle. Paahda mantelilastut kuivalla, puhtaalla paistinpannulla keskilämmöllä. Jäähdytä.
- Koristele paloitelluilla hedelmillä (esim. ananaskirsikoilla tai siemenettömillä viinirypäleillä) ja mantelilastuilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
281 kcal
Proteiini
5,1 g
Hiilihydraatti
24 g
Rasva
16,9 g
Tyydyttynyt rasva
6,4 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa