Marenki-rahkakakku

Marenki-rahkakakku
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Marenki-rahkakakku

Marenki-rahkakakku

Valmiiksi maustetuilla rahkoilla saat herkullisen ja näyttävän marenkikakun - helposti! Voit tarjota kakun sellaisenaan tai vaihtoehtoisten kastikkeiden kanssa.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
21 min
jäähdytys
15 min
Yhteensä
1 h 1 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

175 g
keksejä , esim. suklaa- ja/tai kaurakeksejä
50 g

Täyte

2 prk (à 200 g)

Marenki

3
valkuaista
1 ½ dl
sokeria
1 tl
maissitärkkelystä , Maizena

Ohje

  1. Murenna keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm) reunaosan ja pohjan väliin. Painele keksiseos napakaksi kerrokseksi pohjalle ja reunoille 2 - 3 cm:n korkeuteen.
  3. Levitä rahka tasaisesti keksipohjalle. Esipaista uunin ala-/keskitasolla 200 asteessa 15 min.
  4. Ota esipaistettu kakku uunista. Anna jäähtyä huoneenlämmössä 15 min. Nosta samalla uunin lämpötila 220 asteeseen.
  5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vaahdottamisen loppuvaiheessa. Siivilöi joukkoon lopuksi maissitärkkelys. Sekoita.
  6. Levitä marenki rahkan päälle keksireunaa myöden. Jatka kypsentämistä vielä 6 - 7 min, kunnes marenki on saanut hieman väriä.
  7. Jos marenkia on tarttunut vuoan reunoihin, irrota se varovasti veitsellä.
  8. Tarjoa jääkaappikylmänä, mielellään saman päivän aikana.
  9. Kakun kanssa voit halutessasi tarjota Kahvisiirappia.
  10. Kahvisiirappi

  11. Sekoita 1/2 tl pikakahvijauhetta ja 1 tl kuumaa vettä. Lisää joukkoon 1/4 dl siirappia.
  12. Valuta kahvisiirappia tiramisukakun päälle juuri ennen tarjoilua.
  13. Karpalokastike luumu-kanelikakulle

  14. Sulata 200 g kotimaisia pakastekarpaloita. Lisää joukkoon 1/2 - 3/4 dl sokeria ja 1/4 dl vettä. (Tarkista makeus, käytä sokeria makusi mukaan.) Soseuta sauvasekoittimella. Siivilöi halutessasi. Tarjoa luumu-kanelirahkasta valmistetun kakun kastikkeena.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
276 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›