
Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
36 min
Yhteensä
1 h 1 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 175 g keksejä, esim. suklaa- ja/tai kaurakeksejä
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
-
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa luumu-kaneliValion maustettujen rahkojen kausimaku luumu-kaneli sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja…
Marenki
- 3 valkuaista
- 1½ dl sokeria
- 1 tl maissitärkkelystä, Maizena
Jaa resepti
Ohje
- Murenna keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm) reunaosan ja pohjan väliin. Painele keksiseos napakaksi kerrokseksi pohjalle ja reunoille 2 - 3 cm:n korkeuteen.
- Levitä rahka tasaisesti keksipohjalle. Esipaista uunin ala-/keskitasolla 200 asteessa 15 min.
- Ota esipaistettu kakku uunista. Anna jäähtyä huoneenlämmössä 15 min. Nosta samalla uunin lämpötila 220 asteeseen.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vaahdottamisen loppuvaiheessa. Siivilöi joukkoon lopuksi maissitärkkelys. Sekoita.
- Levitä marenki rahkan päälle keksireunaa myöden. Jatka kypsentämistä vielä 6 - 7 min, kunnes marenki on saanut hieman väriä.
- Jos marenkia on tarttunut vuoan reunoihin, irrota se varovasti veitsellä.
- Tarjoa jääkaappikylmänä, mielellään saman päivän aikana.
- Kakun kanssa voit halutessasi tarjota Kahvisiirappia.
Kahvisiirappi
- Sekoita 1/2 tl pikakahvijauhetta ja 1 tl kuumaa vettä. Lisää joukkoon 1/4 dl siirappia.
- Valuta kahvisiirappia tiramisukakun päälle juuri ennen tarjoilua.
Karpalokastike luumu-kanelikakulle
- Sulata 200 g kotimaisia pakastekarpaloita. Lisää joukkoon 1/2 - 3/4 dl sokeria ja 1/4 dl vettä. (Tarkista makeus, käytä sokeria makusi mukaan.) Soseuta sauvasekoittimella. Siivilöi halutessasi. Tarjoa luumu-kanelirahkasta valmistetun kakun kastikkeena.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
272 kcal
Proteiini
5,7 g
Hiilihydraatti
35,2 g
Rasva
11,9 g
Tyydyttynyt rasva
6,3 g
Ravintokuitu
0,3 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa