Marenkinen omenakakku

Marenkinen omenakakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Marenkinen omenakakku

Marenkinen omenakakku

Viikonloppuisin on mukava leipoa, kun on enemmän aikaa. Yllätä perheesi tai ystäväsi tällä marenkisella omenakakulla.

Valmistusaika

Työaika
50 min
uunissa
25 min
Yhteensä
1 h 15 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
55 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

100 g
1 dl
sokeria
2
keltuaista
1 prk (200 g)
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Täyte

850 g (4 isoa)
hapahkoja omenia
1 rkl
sitruunamehua
1 dl
sokeria
1 rkl
vehnäjauhoja
2 tl
kanelia

Marenki

2
valkuaista
2 rkl
sokeria

Tarjoiluun

1 prk (500 g)

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri kevyesti. Vatkaa joukkoon keltuaiset. Lisää rahka ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi
  2. Taputtele se jauhotetulla kädellä halkaisijaltaan 27 - 28 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin.
  3. Kuori tarvittaessa omenat. Poista siemenkodat. Leikkaa omenat viipaleiksi tai kuutioiksi.
  4. Laita omenapalat ja täytteen muut aineet kattilaan. Hauduta välillä sekoittaen alhaisella lämmöllä n. 7 min. Jäähdytä hiukan. Tarkista täytteen makeus, käytä sokeria omenoiden happamuuden mukaan.
  5. Kaada täyte vuokaan. Paista 200 asteessa n. 18 min.
  6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen. Vatkaa kunnes seos on kiiltävää ja pysyy kulhossa vaikka sen kääntää ylösalaisin. Lusikoi marenki vuokaan täytteen pinnalle.
  7. Kypsennä vielä 6 - 7 min. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
180 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.