Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Marenkinen omenakakku

Viikonloppuisin on mukava leipoa, kun on enemmän aikaa. Yllätä perheesi tai ystäväsi tällä marenkisella omenakakulla.

Marenkinen omenakakku
Marenkinen omenakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 4 isoa (850 g) hapahkoja omenia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl kanelia

Marenki

  • 2 valkuaista
  • 2 rkl sokeria

Tarjoiluun


Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri kevyesti. Vatkaa joukkoon keltuaiset. Lisää rahka ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi
  2. Taputtele se jauhotetulla kädellä halkaisijaltaan 27 - 28 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin.
  3. Kuori tarvittaessa omenat. Poista siemenkodat. Leikkaa omenat viipaleiksi tai kuutioiksi.
  4. Laita omenapalat ja täytteen muut aineet kattilaan. Hauduta välillä sekoittaen alhaisella lämmöllä n. 7 min. Jäähdytä hiukan. Tarkista täytteen makeus, käytä sokeria omenoiden happamuuden mukaan.
  5. Kaada täyte vuokaan. Paista 200 asteessa n. 18 min.
  6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen. Vatkaa kunnes seos on kiiltävää ja pysyy kulhossa vaikka sen kääntää ylösalaisin. Lusikoi marenki vuokaan täytteen pinnalle.
  7. Kypsennä vielä 6 - 7 min. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 165 kcal
Proteiini 3,3 g
Hiilihydraatti 23,4 g
Rasva 6,2 g
Tyydyttynyt rasva 3,3 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search