
Valmistusaika
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
25 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.6
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 2 keltuaista
-
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa vaniljaValio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Täyte
- 4 isoa (850 g) hapahkoja omenia
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2 tl kanelia
Marenki
- 2 valkuaista
- 2 rkl sokeria
Tarjoiluun
-
1 prk (500 g)
Valio Vanilla™ vaniljakastikettaValio Vanilla™ vaniljakastike on lempeän täyteläinen ja miellyttävän paksu vaniljakastike, joka sopii monen herkun kanssa…
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota voi ja sokeri kevyesti. Vatkaa joukkoon keltuaiset. Lisää rahka ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi
- Taputtele se jauhotetulla kädellä halkaisijaltaan 27 - 28 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin.
- Kuori tarvittaessa omenat. Poista siemenkodat. Leikkaa omenat viipaleiksi tai kuutioiksi.
- Laita omenapalat ja täytteen muut aineet kattilaan. Hauduta välillä sekoittaen alhaisella lämmöllä n. 7 min. Jäähdytä hiukan. Tarkista täytteen makeus, käytä sokeria omenoiden happamuuden mukaan.
- Kaada täyte vuokaan. Paista 200 asteessa n. 18 min.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen. Vatkaa kunnes seos on kiiltävää ja pysyy kulhossa vaikka sen kääntää ylösalaisin. Lusikoi marenki vuokaan täytteen pinnalle.
- Kypsennä vielä 6 - 7 min. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
165 kcal
Proteiini
3,3 g
Hiilihydraatti
23,4 g
Rasva
6,2 g
Tyydyttynyt rasva
3,3 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa