Mokkasydämet

Mokkasydämet

Ihastuttavan suloiset sydämenmuotoiset leivokset saavat täytteekseen kahvinmakuista vaahtoa.

42 min
keskitaso
331 kcal / 100g
0
0

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

125 g
1 dl
sokeria
2
keltuaista
1 dl
1 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Marenki

2
valkuaista
1 ½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
mantelilastuja

Täyte

1 rasia (200 g)
½ dl
espressoa kylmänä
2 tl
espresso-pikakahvijauhetta
¾ dl
sokeria
2 dl

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset. Lisää maito ja jauho-leivinjauheseos vuorotellen. Levitä taikina kevyesti voidellulle leivinpaperille uunipellille.
  2. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokerit vaahdon joukkoon vähitellen ja samalla vatkaten. Levitä marenki taikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista 200 asteessa 12 min.
  3. Valmista täyte. Sekoita tuorejuuston joukkoon kahvijuoma, pikakahvijauhe ja sokeri sekä vaahdotettu kerma. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta muotilla samankokoisia sydämiä. Levitä puolelle sydämistä täytettä ja nosta toiset sydämet päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
331 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
21 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
84 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)