Munakoisogratiini

Munakoisogratiini
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Munakoisogratiini

Munakoisogratiini

Munakoiso on monikäyttöinen, mutta Suomessa melko vähän käytetty kasvis. Munakoiso on rakenteeltaan huokoisen tiivis ja sopii hyvin esimerkiksi gratiiniin.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
25 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 (n. 400 g)
munakoisoa
1 - 2 rkl
½ tl
suolaa
1 pussi (200 g)
pakastesipulia
1
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
1
kasvisliemikuutio
1 tl
sokeria
1 prk (2,5 dl)
½ pussia (à 150 g)

Ohje

  1. Leikkaa munakoisot 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Paista niihin kauniin ruskea pinta pannulla Oivariini rasvassa. Ripottele pinnalle suolaa. Nosta ne työlaudalle odottamaan.
  2. Kuullota sipulit Oivariini rasvassa pannulla. Lisää joukkoon tomaattimurska ja liemikuutio. Mausta sokerilla. Anna kiehua muutama minuutti.
  3. Laita uunivuokaan kerroksittain munakoisoviipaleita ja tomaattikastiketta. Kaada päälle kerma ja ripottele pinnalle juustoraaste.
  4. Kypsennä gratiinia uunissa 225 asteessa 20 - 25 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
71 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›