Munakoisogratiini

Munakoisogratiini

45 min
helppo
79 kcal / 100g
4
3

Munakoiso on monikäyttöinen, mutta Suomessa melko vähän käytetty kasvis. Munakoiso on rakenteeltaan huokoisen tiivis ja sopii hyvin esimerkiksi gratiiniin.

Ainekset

4 annosta
2 (n. 400 g)
munakoisoa
1 - 2 rkl
½ tl
suolaa
1 pussi (200 g)
pakastesipulia
1
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
1
kasvisliemikuutio
1 tl
sokeria
1 prk (2,5 dl)
½ pussia (à 150 g)

Ohje

  1. Leikkaa munakoisot 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Paista niihin kauniin ruskea pinta pannulla Oivariini rasvassa. Ripottele pinnalle suolaa. Nosta ne työlaudalle odottamaan.
  2. Kuullota sipulit Oivariini rasvassa pannulla. Lisää joukkoon tomaattimurska ja liemikuutio. Mausta sokerilla. Anna kiehua muutama minuutti.
  3. Laita uunivuokaan kerroksittain munakoisoviipaleita ja tomaattikastiketta. Kaada päälle kerma ja ripottele pinnalle juustoraaste.
  4. Kypsennä gratiinia uunissa 225 asteessa 20 - 25 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
79 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
5 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
72 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (3)

Nimetön21.7.2017 kello 16:37
Tein tämän hieman muuneltuna. Laitoin vahingossa chilillä maustettua tomaattimurskaa ja minulla oli vain yksi munakoiso, joten korvasin toisen kesäkurpitsalla. Hyvää tuli.
Nimetön16.11.2014 kello 13:06
Onhan tuossa grammatkin mainittu ;-)
Nimetön23.5.2013 kello 8:47
Hei ja kiitos resepteistä. Voitteko muuttaa "pussimäärät" grammoiksi. Pussihan voi olla mikä tahansa , vrt. maa-artisokkagratiini !!!!!! yst. sisko vierimaa