Munakoisogratiini

Munakoisogratiini

Munakoiso on monikäyttöinen, mutta Suomessa melko vähän käytetty kasvis. Munakoiso on rakenteeltaan huokoisen tiivis ja sopii hyvin esimerkiksi gratiiniin.

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 (n. 400 g)
munakoisoa
1 - 2 rkl
½ tl
suolaa
1 pussi (200 g)
pakastesipulia
1
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
1
kasvisliemikuutio
1 tl
sokeria
1 prk (2,5 dl)
½ pussia (à 150 g)

Ohje

  1. Leikkaa munakoisot 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Paista niihin kauniin ruskea pinta pannulla Oivariini rasvassa. Ripottele pinnalle suolaa. Nosta ne työlaudalle odottamaan.
  2. Kuullota sipulit Oivariini rasvassa pannulla. Lisää joukkoon tomaattimurska ja liemikuutio. Mausta sokerilla. Anna kiehua muutama minuutti.
  3. Laita uunivuokaan kerroksittain munakoisoviipaleita ja tomaattikastiketta. Kaada päälle kerma ja ripottele pinnalle juustoraaste.
  4. Kypsennä gratiinia uunissa 225 asteessa 20 - 25 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
79 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
5 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
72 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)