Täytetyt hummerit

Täytetyt hummerit

45 min
haastava
139 kcal / 100g
0
0

Hummerinkuoret toimivat kauniina tarjoiluastioina tälle juhlavalle alkuruoalle. Herkullinen ruoka syntyy laadukkaista raaka-aineista ja makujen tasapainosta.

Ainekset

6 annosta
3
keitettyä hummeria

Täyte

2 rkl
2 - 3
salottisipulia hienonnettuna
1 tl
tomaattipyreetä
ripaus
cayennepippuria
½ dl
kuivaa valkoviiniä
1 rkl
hummerifondia
1 prk (3,3 dl)
1 prk (280 g)
artisokan sydämiä valutettuna
600 g (kolmen hummerin liha)
hummerinlihaa
1 dl
parmesaania raastettuna
1 rkl
sitruunamehua
½ dl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
valkopippuria myllystä

Ohje

  1. Katkaise keitettyjen hummereiden sakset irti ja halkaise ne. Ota saksien lihat talteen.
  2. Leikkaa hummerit pituussuunnassa puoliksi.
  3. Kaavi hummerin liha pyrstöstä eteenpäin sen mahaan asti talteen. Putsaa loput osat hummerinkuoresta pois. Voit halutessasi siistiä tyhjän kuoren talouspaperilla.
  4. Valmista täyte: Kuullota voissa sipuli ja tomaattisose. Lisää cayennepippuri, valkoviini, fondi ja kuohukerma. Keitä kokoon, kunnes puolet on jäljellä.
  5. Lisää neljään osaan leikatut artisokan sydämet, hummerinliha ja juusto. Mausta sitruunamehulla, basilikalla ja pippurilla.
  6. Laita tyhjät hummerinkuoret uunivuokaan. Lusikoi täyte kuoriin. Kuorruta 250 asteessa, kunnes pinta on kauniin värinen, n. 10 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
139 kcal
Proteiini
17 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
7 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
78 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)