Mustikka cup caket

Mustikka cup caket

Mustikkaiset kuppikakut saavat makoisan sydämen ja kuorrutuksen sitruunan ja tuorejuuston seoksesta.

44 min
keskitaso
290 kcal / 100g
1

Ainekset12 kpl

12 kpl
2
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
75 g
½ dl
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 ½ dl
pakastemustikoita
1 tl
perunajauhoja

Kuorrutus ja sydän

1 rkl
mustikoita
1 rasia (200 g)
Valio Viola® kevyt maustamatonta tuorejuustoa

tai 1 rasiaValio Viola® sitruuna tuorejuustoa
25 g
1 tl
sitruunankuorta raastettuna
1 dl
tomusokeria
1 dl

Pinnalle

30 g
valkosuklaalastuja
1 - 2 rkl
mustikoita

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Sulata voi. Lisää siihen maito, sekoita. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe.
  3. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen voi-maitoseos ja jauho-leivinjauheseos.
  4. Sekoita pakastemustikoiden joukkoon perunajauhot. Lisää viimeisenä taikinaan. Sekoita mahdollisimman vähän, ettei taikina värjäänny.
  5. Jaa taikina paperisiin muffinivuokiin.
  6. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 14 min tai kunnes kypsiä. Jäähdytä.
  7. Sulata mustikat. Purista niistä mehu siivilässä. Sekoita huoneenlämpöiseen tuorejuustoon mikrossa pehmitetty voi, sitruunankuori ja tomusokeri. Lisää kerma joukkoon pienissä erissä, vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää mustikkamehu. Siirrä seos pursotuspussiin tai minigrip-pussiin. Leikkaa kulmaan reikä.
  8. Tee veitsellä pieni viilto jäähtyneiden leivonnaisten keskelle.
  9. Pursota siitä hiukan (n. 1 tl) täytettä muffinin sisään.
  10. Pursota tai levitä veitsellä loppu kuorrutus päälle. Koristele mustikoilla ja valkosuklaalastuilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
290 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
99 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›