Mutakakku

Mutakakku

Mutakakku eli lämmin suklaakakku maistuu suklaanystävälle ja se on helppo valmistaa.

45 min
keskitaso
404 kcal / 100g
118
122

Ainekset8 annosta

8 annosta
150 g
Valio voita
tai Valio Luomu™ voita
1 ½ dl
sokeria
3
kananmunaa
3 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
2 rkl
kaakaojauhetta
150 g
taloussuklaata

Tarjoiluun

2 dl
Valio kuohukermaa
tai Valio Luomu™ kuohukermaa
2 tl
vaniljasokeria
mansikoita tai vadelmia

Ohje

  1. Aloita kakun valmistaminen vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Lisää kuivat aineet seoksena siivilän läpi.
  2. Sulata paloiteltu suklaa esim. mikrossa keskiteholla. Tarkkaile sulamista, että suklaa ei pala. Lisää suklaasula kakkutaikinan joukkoon.
  3. Leikkaa kakkuvuokaan (Ø 23 - 24 cm) pohjaa reilusti suurempi leivinpaperipala. Kaada taikina vuokaan leivinpaperin päälle.
  4. Paista kakku 200 asteessa 12 - 15 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeän suklainen.
  5. Anna kakun jäähtyä hetki. Ota kakku vuoasta, irrota paperi ja nosta varovasti tarjoiluvadille.
  6. Tarjoa kakun kanssa vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa ja esim. vadelmia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
404 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
25 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
57 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)