Mutakakku

Mutakakku

45 min
keskitaso
404 kcal / 100g
117
119

Mutakakku eli lämmin suklaakakku maistuu suklaanystävälle ja se on helppo valmistaa.

Ainekset

8 annosta
150 g
Valio voita
1 ½ dl
sokeria
3
kananmunaa
3 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
2 rkl
kaakaojauhetta
150 g
taloussuklaata

Tarjoiluun

2 dl
Valio kuohukermaa
2 tl
vaniljasokeria
mansikoita tai vadelmia

Ohje

  1. Aloita kakun valmistaminen vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Lisää kuivat aineet seoksena siivilän läpi.
  2. Sulata paloiteltu suklaa esim. mikrossa keskiteholla. Tarkkaile sulamista, että suklaa ei pala. Lisää suklaasula kakkutaikinan joukkoon.
  3. Leikkaa kakkuvuokaan (Ø 23 - 24 cm) pohjaa reilusti suurempi leivinpaperipala. Kaada taikina vuokaan leivinpaperin päälle.
  4. Paista kakku 200 asteessa 12 - 15 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeän suklainen.
  5. Anna kakun jäähtyä hetki. Ota kakku vuoasta, irrota paperi ja nosta varovasti tarjoiluvadille.
  6. Tarjoa kakun kanssa vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa ja esim. vadelmia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
404 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
25 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
57 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (117)

Nimetön27.11.2018 kello 19:58
Taikina oli aivan liian paksua ja vaikea levittää vuokaan...ei kyllä mikään parhaimmista mutakakkuresepteistä
Nimetön20.11.2018 kello 18:10
Tästä on tullut kyllä oma luotto mutakakku ohje. tulee hyvä mutakakku!
Nimetön19.10.2018 kello 16:21
Mutakakku oli herkullista! Pidin kakkua uunissa vain 12min, jotta maaginen kosteus pysyisi. Vaniljajäätelö ja raikkaat mansikat toivat kesäisen tunnelman syksyiseen mökkimoodiin, kiitos! ❤️