Mutakakku

Mutakakku

45 min
keskitaso
404 kcal / 100g
116
131

Mutakakku eli lämmin suklaakakku maistuu suklaanystävälle ja se on helppo valmistaa.

Ainekset

8 annosta
150 g
Valio voita
1 ½ dl
sokeria
3
kananmunaa
3 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
2 rkl
kaakaojauhetta
150 g
taloussuklaata

Tarjoiluun

2 dl
Valio kuohukermaa
2 tl
vaniljasokeria
mansikoita tai vadelmia

Ohje

  1. Aloita kakun valmistaminen vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Lisää kuivat aineet seoksena siivilän läpi.
  2. Sulata paloiteltu suklaa esim. mikrossa keskiteholla. Tarkkaile sulamista, että suklaa ei pala. Lisää suklaasula kakkutaikinan joukkoon.
  3. Leikkaa kakkuvuokaan (Ø 23 - 24 cm) pohjaa reilusti suurempi leivinpaperipala. Kaada taikina vuokaan leivinpaperin päälle.
  4. Paista kakku 200 asteessa 12 - 15 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeän suklainen.
  5. Anna kakun jäähtyä hetki. Ota kakku vuoasta, irrota paperi ja nosta varovasti tarjoiluvadille.
  6. Tarjoa kakun kanssa vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa ja esim. vadelmia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
404 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
25 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
57 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (113)

Nimetön11.1.2018 kello 14:17
Paras ikinä tekemäni mutakakku!
Nimetön12.10.2017 kello 17:41
Myös valion viola vanilijatuorejuusto on todella hyvää mutakakun kanssa. ❤
ValioAnna Koekeittiöltä26.9.2017 kello 14:19
Hei, tätä kannattaa kokeilla. Mutakakku voi mennä oikeastaan "pieleen" ainoastaan paistoajan suhteen, mutta on siitä armollinen, että liian raaka tai liian kypsä kakku maistuvat nekin hyvälle.