Omena-inkiväärikakku

Omena-inkiväärikakku

1 h 30 min
keskitaso
259 kcal / 100g
3
1

Käytä hyödyksi syksyn kotimainen omenasato ja herkuttele ystäviesi kanssa tällä omenaisella kakulla.

Ainekset

12 annosta
3 dl (200 g)
omenoita karkeana raasteena
yhden
limetin kuori raastettuna
100 g
1 ½ dl
2 rkl
inkiväärisiirappia
3
kananmunaa
2 ½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
4 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Väliin ja päälle

1 prk (2 dl)
1 prk (250 g)
2 tl
vaniljasokeria
2 rkl
sokeria
1 rkl
inkiväärisiirappia

Ohje

  1. Raasta omenat. Pese limetti kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta limetin vihreä kuori ohuelti ja sekoittele omenaraasteeseen.
  2. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka (halkaisija n. 24 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Voit käyttää myös irtopohjavuokaa
  3. Sulata voi. Sekoita siihen maito ja inkiväärisiirappi. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi, paksuksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet seoksena vuorotellen voisulaseoksen kanssa. Sekoita viimeisenä joukkoon omenaraaste. Kaada taikina vuokaan.
  4. Paista 175 asteessa 40 - 45 min. Anna jäähtyä. Halkaise kakku. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja muut aineet. Levitä kakun väliin ja päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
259 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
11 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
83 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)