Paprikapiirakka

Paprikapiirakka

Punaisena hehkuva paprikapiirakka ihastuttaa herkullisella maullaan ja väriloistollaan.

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
¾ dl
1 ½ rkl
vettä
1 ½ rkl
tomaattipyreetä

Täyte

3 (n. 600 g)
punaista paprikaa
200 g
punasipulia
1 rkl
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
hunajaa
1 ½ rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
1 prk (250 g)

Ohje

  1. Pohja

  2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää Oivariini, vesi ja tomaattipyree. Vaivaa tasaiseksi
  3. Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø n. 26 cm) pohjalle ja reunoille
  4. Esipaista piirakkapohjaa uunin alatasolla 200 asteessa 10 min. Valmista sillä aikaa täyte.
  5. Täyte

  6. Leikkaa paprikat n. 3 cm:n pituisiksi suikaleiksi. Viipaloi halkaistut sipulit.
  7. Kuumenna Oivariini isolla paistinpannulla. Lisää paprika ja sipulit. Kuullota, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet. Mausta suolalla ja pippurilla.
  8. Lisää hunaja ja etikka. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes neste on haihtunut. Älä ruskista. Nosta pannu liedeltä.
  9. Levitä Koskenlaskija esipaistetulle piirakkapohjalle. Lisää paprika-sipuliseos.
  10. Jatka kypsentämistä vielä 15 - 20 min.
  11. Tarjoa piirakka jäähtyneenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
164 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›