Parsaa rakuuna-voikastikkeessa

Parsaa rakuuna-voikastikkeessa
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Parsaa rakuuna-voikastikkeessa

Parsaa rakuuna-voikastikkeessa

Parsan päälle kaadetaan voisulaa... Pelkkä mielikuva saa veden kielelle. Sipuli ja tuore rakuuna lisäävät herkullisuutta tälle klassiselle makuyhdistelmälle. Kokonaisuuden viimeistelee limetin raikkaus annoksen päällä.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1
sipuli
100 g
¼ tl
suolaa
ripaus
jauhettua valkopippuria
1 rkl (4 oksaa)
tuoretta rakuunaa hienonnettuna
1 nippu (n. 450 g)
tuoretta, vihreää parsaa
½
limettiä lohkoina

Ohje

  1. Hienonna sipuli.
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää sipuli ja suola voisulaan.
  3. Keitä hiljalleen noin 5 min kunnes sipuli on hieman pehmennyt.
  4. Mausta valkopippurilla ja rakuunalla.
  5. Valmista parsat: Poista parsojen puumaiset tyvet. Kuori nupuista alaspäin. Keitä suolalla maustetussa vedessä 5 -7 minuuttia. Jos keität parsat pystyasennossa (esim. parsakattilassa), jätä nuppuosa pinnan yläpuolelle.
  6. Valuta kuuma rakuuna-voikastike parsa-annoksen päälle. Tarjoa limelohkojen kanssa tai purista limemehua suoraan annoksiin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
141 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›