Parsaa rakuuna-voikastikkeessa

Parsaa rakuuna-voikastikkeessa

25 min
keskitaso
141 kcal / 100g
2
2

Parsan päälle kaadetaan voisulaa... Pelkkä mielikuva saa veden kielelle. Sipuli ja tuore rakuuna lisäävät herkullisuutta tälle klassiselle makuyhdistelmälle. Kokonaisuuden viimeistelee limetin raikkaus annoksen päällä.

Ainekset

4 annosta
1
sipuli
100 g
¼ tl
suolaa
ripaus
jauhettua valkopippuria
1 rkl (4 oksaa)
tuoretta rakuunaa hienonnettuna
1 nippu (n. 450 g)
tuoretta, vihreää parsaa
½
limettiä lohkoina

Ohje

  1. Hienonna sipuli.
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää sipuli ja suola voisulaan.
  3. Keitä hiljalleen noin 5 min kunnes sipuli on hieman pehmennyt.
  4. Mausta valkopippurilla ja rakuunalla.
  5. Valmista parsat: Poista parsojen puumaiset tyvet. Kuori nupuista alaspäin. Keitä suolalla maustetussa vedessä 5 -7 minuuttia. Jos keität parsat pystyasennossa (esim. parsakattilassa), jätä nuppuosa pinnan yläpuolelle.
  6. Valuta kuuma rakuuna-voikastike parsa-annoksen päälle. Tarjoa limelohkojen kanssa tai purista limemehua suoraan annoksiin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
141 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
13 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
24 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

Valio Koekeittiö28.5.2012 kello 13:31
Parsan kanssa voisi kokeilla rakuunan lisäksi kirveliä, ruohosipulia, basilikaa tai persiljaa. Rosmariini saattaa olla hiukan voimakas parsan kanssa, mutta sitäkin voisi kokeilla vaikkapa yhdistettynä sitruunaan ja persiljaan.
Herkkusuu627.5.2012 kello 20:07
Näyttää hyvältä! Voiko rakuunan sijaan käyttää jotain muuta yrttiä, vaikka basilikaa tai rosmariinia?