Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Parsakaali-porkkanahöystö

Helppo höystö parsakaalista ja porkkanasta sopii lisäkkeeksi tai sellaisenaan kasvisruoaksi.

Parsakaali-porkkanahöystö
Parsakaali-porkkanahöystö

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 (300 g) porkkanaa
  • 450 g parsakaalia
  • 50 g (0,5 dl)
    Valio Oivariini® rasvaa
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • 2-3 rkl vettä
  • ½ tl yrttimausteseosta
  • ½ tl suolaa

Ohje

  1. Leikkaa porkkanat ja parsakaalin tyvi ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa parsakaalin kukinto lohkoiksi.
  2. Sulata Oivariini kattilassa. Lisää porkkana- ja parsakaalisuikaleet, kuullota n. 10 min keskilämmöllä. Älä ruskista. Lisää parsakaalin kukinnot ja n. 2 rkl vettä, peitä kannella.
  3. Jatka kypsennystä, kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä, mutta niissä on vielä purutuntua jäljellä. Mausta.
  4. Tarjoa lisäke- tai kasvisruokana.

Vinkki

Valmista lisäke mielellään juuri ennen tarjoilua, jotta parsakaalin väri säilyy hyvänä

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 71 kcal
Proteiini 2,8 g
Hiilihydraatti 3,1 g
Rasva 4,7 g
Tyydyttynyt rasva 1,9 g
Ravintokuitu 2,3 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search