Peruna-banaanileipä

Peruna-banaanileipä
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Peruna-banaanileipä

Peruna-banaanileipä

Hiivataikinaan tehtävään banaanileipään voi käyttää myös perunaa. Itsetehty leivän kuori on ihanan rapea.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
30 min
kohotus
1 h
Yhteensä
1 h 55 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset3 kpl

3 kpl
5 dl
50 g
hiivaa
2 tl
suolaa
2 tl
sokeria
3 (200 g)
keitettyä perunaa
2
banaania
15 dl (n. 1 kg)
vehnäjauhoja
75 g

Ohje

  1. Liuota hiiva, suola ja sokeri kädenlämpöiseen maitoon. Lisää soseutetut perunat ja banaanit. Alusta jauhot ja pehmeä voi taikinaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä
  2. Leivo taikinasta kolme pyöreää leipää ja kohota ne pellillä peitettynä. Leikkaa pintaan ristiviillot ja ripottele pinnalle jauhoja
  3. Paista 200 asteessa n. 30 min. Tarjoa juuston kanssa
Vinkki

Vinkki

Kääri leipä sellofaaniin ja sulje kaunilla nauhalla. Sopii hyvin tuliaiseksi tai lahjaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
245 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›