Pinaattimuffinsit

Pinaattimuffinsit

31 min
helppo
242 kcal / 100g
4
6

Hauskanväriset ja mehevät pinaattimuffinsit saavat makua salaattijuustosta.

Ainekset

14 kpl
50 g
pinaattia
50 g
1 pkt (180 g)
2 dl
2
luomu kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kauraleseitä
2 tl
leivinjauhetta
14
muffinivuokaa

Pinnalle

1 - 2 rkl
kurpitsansiemeniä

Ohje

  1. Huuhtele ja valuta pinaatit lävikössä. Sulata voi, anna jäähtyä.
  2. Mittaa blenderiin tai tehosekoittimeen pinaatinlehdet, voisula, salaattijuusto, maito ja munat. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
  3. Yhdistä kuivat aineet kulhossa.
  4. Yhdistä pinaatti- ja jauhoseos nuolijalla kevyesti nostellen. Sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasaista.
  5. Laita muffinivuoat muffinipellin syvennyksiin tai tukeviin silikoni- tai muffinivuokiin uunipellin päälle.
  6. Kaada taikina vuokiin. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä.
  7. Paista 200 asteessa uunin alaosassa 16 - 17 min tai kunnes kypsiä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
242 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
12 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
205 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (6)

ValioAnna Koekeittiöltä14.8.2015 kello 8:56
Hei, pinaattimuffinsit on parhaimmillaan tuoreena leivontapäivänä, mutta pakastaminen onnistuu myös.
Nimetön13.8.2015 kello 12:55
Hei! Voiko näitä pakastaa (kun näissä on salaattijuustoa) ja/tai vaikuttaako se makuun olennaisesti? Juhlat on tulossa ja tekisin näitä mieluusti jo etukäteen pakkaseen, jotta helpottaisin juhlia edeltävää kiirettä.
ValioAnna Koekeittiöltä10.11.2014 kello 14:42
Hei RITU49, pakastepinaatin pitäisi toimia ohjeessa hyvin, vaikka emme ole sitä kokeilleet. Sitä voi käyttää vastaavan määrän. Tuoreesta pinaatista tehtynä pinaatin hienontaminen ja taikinan sekoittaminen käy näppärästi yhdellä kertaa, kun taikinan sekoittaa blenderissä. Taikinan sekoittaminen onnistuu kuitenkin hyvin myös käsin.