Kolmen juuston pinaattipiiraat

Kolmen juuston pinaattipiiraat

55 min
keskitaso
215 kcal / 100g
3
3

Pienet, annoskokoiset piiraat on helppo tehdä muffinivuoissa. Täyte saa kauniin, vihreän värinsä pinaatista ja mehevän makunsa emmental- ja salaattijuustoista. Tarjoile pinaattipiiraita kurkkusalaatin kanssa.

Ainekset

12 kpl

Taikina

100 g
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ rasiaa (à 200 g)

Täyte

1 pieni (80 g)
sipuli
1 pussi (150 g)
pakastepinaattia
1 rkl
1 pussi (150 g)
1 prk (180 g)

Kurkkusalaatti

puolikas (200 g )
tuoretta kurkkua
2 dl
1 tl
minttua
2 tl
sokeria

Ohje

  1. Sekoita pehmeä voi ja vehnäjauho-leivinjauheseos monitoimikoneessa. Lisää Viola ja sekoita koneessa nopeasti tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
  2. Kuullota pieniksi kuutioiksi leikattua sipulia sekä pinaattia Oivariini rasvassa, kunnes pinaatin neste on haihtunut, 3 - 5 min. Jäähdytä.
  3. Lisää seokseen juustoraaste ja siivilässä huuhdotut, valutetut Viola-kuutiot.
  4. Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä tanko. Jaa se 12 palaan. Pyöritä palat palloiksi.
  5. Taputtele ne sormin muffinivuoan syvennysten pohjalle ja reunoille. Taikina saa nousta väh. 3/4 korkeudelle reunoista, jotta täyte mahtuu. Jaa täyte syvennyksiin. Tiivistä täytettä kevyesti tarvittaessa.
  6. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa kypsiksi ja kauniin värisiksi, 8 -10 min.
  7. Leikkaa kurkku aivan pieniksi kuutioiksi. Yhdistä salaatin aineet. Tarjoa haaleiden piiraiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
215 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
16 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
219 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)