Piparkakkujäädyke

Piparkakkujäädyke
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Piparkakkujäädyke

Piparkakkujäädyke

Piparkakkujäädyke on raikas ja kevyt jouluinen jälkiruoka raskaammankin aterian päätteeksi. Tarjoa jäädyke yhdessä lämpimän puolukkakastikkeen kanssa.

Valmistusaika

Työaika
15 min
pakastimessa
10 h
Yhteensä
10 h 15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
100 g
piparimuruja
3 rkl
fariinisokeria
1 tl
piparkakkumaustetta
2 dl

Puolukkakastike

1 ½ dl
sokeroimatonta puolukkasurvosta
2 dl
vettä
½ dl
sokeria
½ rkl
perunajauhoja

Ohje

  1. Lisää kaikki aineet rahkaan, vaahdotettu kerma viimeisenä.
  2. Kaada massa jäädyke- tai kakkuvuokaan. Anna pakastua seuraavaan päivään.
  3. Valmista puolukkakastike keittämällä puolukkasurvosta ja vettä muutama minuutti. Siivilöi liemi ja mausta sokerilla. Liuota perunajauhot pieneen määrään vettä ja lisää joukkoon hyvin sekoittaen. Kun kastike kiehahtaa, nosta pois levyltä.
  4. Kumoa jäädyke (kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen) tarjoiluvadille, koristele puolukoilla ja halutessasi kermavaahdolla. Jäädyke saa temperoitua huoneenlämmössä noin 30 - 50 min.
  5. Tarjoa lämpimän puolukkakastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
205 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›