Piparkakkujäädyke

Piparkakkujäädyke

Piparkakkujäädyke on raikas ja kevyt jouluinen jälkiruoka raskaammankin aterian päätteeksi. Tarjoa jäädyke yhdessä lämpimän puolukkakastikkeen kanssa.

Ainekset5 annosta

5 annosta
1 prk (200 g)
100 g
piparimuruja
3 rkl
fariinisokeria
1 tl
piparkakkumaustetta
2 dl

Puolukkakastike

1 ½ dl
sokeroimatonta puolukkasurvosta
2 dl
vettä
½ dl
sokeria
½ rkl
perunajauhoja

Ohje

  1. Lisää kaikki aineet rahkaan, vaahdotettu kerma viimeisenä.
  2. Kaada massa jäädyke- tai kakkuvuokaan. Anna pakastua seuraavaan päivään.
  3. Valmista puolukkakastike keittämällä puolukkasurvosta ja vettä muutama minuutti. Siivilöi liemi ja mausta sokerilla. Liuota perunajauhot pieneen määrään vettä ja lisää joukkoon hyvin sekoittaen. Kun kastike kiehahtaa, nosta pois levyltä.
  4. Kumoa jäädyke (kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen) tarjoiluvadille, koristele puolukoilla ja halutessasi kermavaahdolla. Jäädyke saa temperoitua huoneenlämmössä noin 30 - 50 min.
  5. Tarjoa lämpimän puolukkakastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
195 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Kalsium
38 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›