Poro-chilikakku

Poro-chilikakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Poro-chilikakku

Poro-chilikakku

Miedon tulinen Poro-chilikakku sopii kahvipöytään tai juhlan suolaiseksi tarjottavaksi. Kakku on syytä valmistaa viimeistään tarjoamista edellisenä päivänä, jotta maut ehtivät tasoittua ja kakku hyytyä kunnolla. Poro-chilikakun voi myös pakastaa.

Valmistusaika

Työaika
30 min
koristelu
15 min
hyydytys
12 h
Yhteensä
12 h 45 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
11 arvostelu

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

100 g
hapankorppuja
50 g

Kostutus

½ dl

Täyte

5
liivatelehteä
2 prk (à 200 g)
1 dl
200 g
kylmäsavuporoa
1
kurkku kuutioina
1 dl
makeaa, mietoa chilikastiketta
½ - 1
punaista chiliä hienonnettuna
½ tl
mustapippurirouhetta
1 dl
hienonnettua persiljaa

Koristeluun

½ rasia (à 250 g)
kirsikkatomaatteja
50 g
kylmäsavuporoa
tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle pohjankokoinen leivinpaperin pala.
  2. Hienonna hapankorput ja sekoita voisulan kanssa. Taputtele korppuseos pohjalle ja kostuta maidolla.
  3. Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista vesi pois ja liuota 2 rkl:aan kiehuvaa vettä. Sekoita kermaviiliin kermavaahto, hienonnettu poro, halkaistu ja siemenetön kurkku, chili, liivate sekä loput aineet.
  4. Kaada täyte vuokaan, peitä tuorekelmulla ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
  5. Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluvadille ja koristele.
  6. Tarjoa buffetpöydässä tai kahvipöydän suolaisena tarjottavana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
143 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.